Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Chocolate Cups med macadamia och rostad kokos

Som jag nämnde tidigare åkte en burk macadamiasmör med hem från senaste besöket på Gryningen. Jag har pillat på den många gånger i butik, och både lagt i och plockat ur den ur kundkorgen på iherb, men aldrig slagit till. Det var givetvis ljuvligt och jag fäller en tår bara vid tanken på att det faktiskt kommer ta slut snart…

Så innan det nu tar slut, passade jag på att göra några ”chocolate-cups” med just detta smör som fyllning. Eller rättare sagt macadamiasmör+rostade kokoschips+havssalt. Ja, ni hör ju…

macadamiacup1

Recept finns det inte riktigt något. Utan jag bara smälter kokosolja och cacao paste (den på bilden, köpt från iherb), tillsätter rå kakao och lite sötning. Sedan häller jag hälften av denna choklad i botten av silikon-formar och lägger in i frysen. Jag förbereder fyllning (man kan givetvis fylla med vad som helst som man gillar) och när botten blivit fast klickar jag i fyllningen, toppar med resterande choklad och fryser in igen. Själv gillar jag mina cups frysta, och äter dem direkt därifrån. Mmmm…

macadamiacup3macadamiacup2

Ja, jag gör mina cups i stora muffinsformar. Av silikon – ungefär världens bästa uppfinning! Bara att ploppa ut, går att köra i diskmaskin och går givetvis att återanvända. Grymt!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar