kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Tillbehör

Sirene

Okej – min favorit fetaosten har fått konkurrens. När jag hittade den bulgariska osten Sirene på min lokala butik i förra veckan tyckte jag att beskrivningen ”en mild vitost med rund smak” lät god och köpte med mig ett paket hem. Jag blev inte besviken!

sirene1

Även om jag egentligen kanske har svårt att utveckla och motivera ordvalet, så är ”rund smak” verkligen on point här. Sirene är snäppet krämigare än exempelvis fetaost, men ändå ”smulbar”, om ni förstår vad jag menar. Jag upplever den också som lite mindre salt än feta.

Såhär såg min matiga lunchsallad ut tidigare idag; ljumna rödbetor, krispigt päron, rå rödlök, perfekt mogen avokado, massa grovsmulad Sirene-ost och på toppen krämig balsamico. Ja och efter att bilden togs strösslade jag även över lite hackade salta macadamianötter… Drömlunch!

sirene2

Slutord: ser du denna ost – köp den. Just do it.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Erika
  16 november, 2015 at 16:38

  Åh spännande! ska se om det finns i butik här i min stad också, kul med alternativ till feta nån gång ibland 🙂

 • Svara
  Mela
  17 november, 2015 at 09:48

  Men gud så gott. Måste testa!

Lämna ett svar