CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Raw Apelsin Cheesecake med Chocoswirl

Swirly twirly mmmmmmmm…. choklad, apelsin, lite salt, mer sött, mjukt, krämigt och lent… rawchocorange3
Ja, ännu en raw cheesecake. Av den enkla anledningen att de är så fantastiskt goda! Och ett plus är ju att de tar två sekunder att slänga ihop. Ett minus är att de även tar två sekunder att äta. Men då kan man ju göra nya, jaaaa!
rawchocorange1

För 5 mini cheesecakes:
 • 1 dl aprikoskärnor (har du ej funkar mandel, men dessa är riktigt goda!)
 • 3 st mjuka färska dadlar
 • 1 msk kakao
 • en rejäl nypa havssalt
 • 1,5 dl cashewnötter
 • 3/4 dl saft från en apelsin
 • 1 tsk apelsin skal
 • 1 msk agave
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1/2 dl kokosolja

Mixa ihop botten (första fyra punkterna) och tryck ut i silikonformar. Mixa ihop apelsinfyllningen (mitten punkterna) och fördela 3/4 av smeten över nöt-bottnarna. Tillsätt kakao och choklad-agave i resterande smet och mixa lite till. Klicka sedan i chokladfyllningen och gör som virvlar med en tandpetare. In i frysen och håll dig så länge du kan – sedan hugg in och njut!rawchocorange2

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  16 maj, 2014 at 08:29

  Det här verkar ju helt fantastiskt! Jag undrar vad du har för superhjältemixer? 🙂 Min ger liksom upp om jag slänger i en kikärta 😉

 • Svara
  Jenny
  16 maj, 2014 at 08:29

  Det här verkar ju helt fantastiskt! Jag undrar vad du har för superhjältemixer? 🙂 Min ger liksom upp om jag slänger i en kikärta 😉

 • Svara
  Jennie
  18 maj, 2014 at 19:15

  JAAA TACK!!! =D

 • Svara
  Jennie
  18 maj, 2014 at 19:15

  JAAA TACK!!! =D

 • Svara
  JOSEFINE ANDERSSON
  30 maj, 2014 at 10:35

  Alltså Fanny…. jag orkar inte dig iblaaaaand! Gjorde dessa igår och BAM! Hur jäkla underbara då?! Och då kan jag även erkänna att jag alltid haft ganska svårt för kombom apelsin/choklad. Vilken planet kommer du ifrån om man får fråga???!

 • Svara
  JOSEFINE ANDERSSON
  30 maj, 2014 at 10:35

  Alltså Fanny…. jag orkar inte dig iblaaaaand! Gjorde dessa igår och BAM! Hur jäkla underbara då?! Och då kan jag även erkänna att jag alltid haft ganska svårt för kombom apelsin/choklad. Vilken planet kommer du ifrån om man får fråga???!

Lämna ett svar