Inspiration och pepp mobil Övningar Träning Vardagsuppdatering

En liten bröstövning

I veckan såg jag min goda vän Madelene göra en, för mig, ny övning på gymmet som genast fångade min uppmärksamhet. Jag gillar att prova nya grejer som håller min träning varierad och utmanande – en del övningar funkar inte alla för mig, medan andra blir favoriter direkt. Imorse provade jag övningen Madelene visat mig och den kvalade direkt in på favorit-listan. Eftersom jag var själv på Wenngarns härliga gym tog jag faktiskt bilder för att visa er. Ni vet ; plötsligt händer det.

Det är en bröstövning, perfekt att avsluta ett pass med (”pumpa ut”) eller som jag superset:a parallellt med en tyngre övning.

Såhär. Lägg dig på en bänk. Ta en lätt viktplatta, och ja det måste vara en viktplatta. Inte hantel eller kettlebell eller något annat – viktplatta. Håll fast den mellan handflatorna, så långt ner mot kroppen som du kan (jag slarvade här när bilderna togs; mina händer hade ”glidit upp” en bit. De ska vara så långt ner som möjligt så man kan gå så djupt som möjligt). Sänk skuldrorna (det man kallar att sänka axlarna) och fokusera på bröstet. Skjut upp vikten, kontrollerat, och sänk, lika kontrollerat. Hela tiden håller du kvar viktplattan med hjälp av bröstmusklerna, försök att inte använda armarna. När man får till det, är det betydligt jobbigare än det ser ut!

IMG_3635.JPG
Skulle ni vilja se mer av vad jag gör på gymmet? Övningar och så? Jag är ju lite blyg att dra fram kameran där men finns det önskemål hos er kanske jag kan överväga det ändå.. 😉

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Carro
  22 augusti, 2014 at 12:54

  Ja kör på med fler bilder när du vill o vågar fota! 🙂 Roligt tycker jag. O denna övning ska jag också prova.

 • Svara
  Johanna
  22 augusti, 2014 at 14:05

  Ja! Det är alltid kul och inspirerande att se andra tips på övningar! Om du känner dig bekväm med det alltså! 🙂 Trevlig helg! 🙂

 • Svara
  elin
  22 augusti, 2014 at 18:32

  Ja mer övningar i bild gillar jag, man har lättare att få till det rätt när man ser det på bild tycker jag. Bästa bloggen! Kram

 • Svara
  Tina
  23 augusti, 2014 at 07:11

  Ja, mera!

 • Svara
  Elsa
  24 augusti, 2014 at 18:02

  Ja!! Mer övningstips åt folket! Det är ju det roligaste att läsa!

 • Svara
  Elin
  24 augusti, 2014 at 18:55

  Det vill vi gärna 🙂

 • Svara
  Inga
  12 oktober, 2014 at 14:09

  Ja, fler övningar! 🙂 Din blogg är suverän!

Lämna ett svar