Uncategorized

Visa vecken, part 2

Alltså, igen : ingen bild visar ”allround”. Sociala medier med bloggar och instagram är fantastiskt på så många sätt, men det är viktigt att man kommer ihåg att människorna bakom är så mycket mer än bilderna de postar, orden de skriver och ämnena de tar upp.

Jag försöker vara ”real” och visa hela mig i den utsträckning man kan såhär i cyberrymden. Det är därför jag inte bara snackar tuffa träningspass, sockerfritt godis och finheter om världens skönhet. Det är därför jag även skriver om dåliga dagar (alla har dem. Jo, alla.) och problem i samhället när det kommer till synen på psykisk sjukdom. Det är därför jag aldrig nämner kaloriinnehåll, ger er mått på ”lagom mängd att äta” eller över huvudtaget pekar ut ätbart som nyttigt/onyttigt. För så ser ju inte verkligheten ut, den är inte så svartvit som en blogg/instagram lätt kan få den att verka.

Och mitt uppe i vardagen hinner många nog inte alltid reflektera över det, hinner inte stanna och tänka efter att vänta vad exakt är det jag vill inspireras/motiveras av nu? även om de flesta nog redan vet detta. För ibland snurrar jorden lite för snabbt, och man påverkas faktiskt väldigt mycket helt omedvetet.

Jag har skrivit om det här förut, men lite påminnelse skadar inte. Efter att ha pendlat upp och ner mellan 40kg och 90, för att idag stå rätt stadigt på 65-70, så finns det fortfarande saker som avslöjar min historia. Tex att om jag (av någon konstig orsak) nyper tag och drar lite på magen så liksom följer den med. Hud, som inte hängt med i alla svängar och alltid kommer vara lite ”slapp”. Stör mig inte alls utan jag fnittrar mest åt det om jag ska vara ärlig, men jag tycker ändå det är viktigt att visa även dem. Visa vecken.

Jag är jättestolt över min resa och precis som jag har synliga ärr på armarna så är också denna hud bevis på vad jag tagit mig genom, vad som gjort mig till vem jag är idag.
IMG_4036.JPG

Ja. Ovan på bild är längst till höger dagens status vad gäller fysik. Nedan på bild vad som finns också, även om jag såklart inte går runt och drar eller krullar magen på daglig basis. Det är bara en mysig liten reminder när jag ibland glömmer resan jag har bakom mig och vad jag åstadkommit. Jag har även lärt mig skapa rätt imponerande ljudeffekter med dem – det blir ju vad man gör det till, liksom!
IMG_4044.JPG

Du kanske gillar

12 Kommentarer

  • Svara
    Josefine
    14 september, 2014 at 17:42

    Själv har jag inte pendlat fullt så mycket i vikt (hmmm, jo, faktiskt, när jag tänker efter, skillnaden mellan anorektiskt utmärglad och höggravid är nästan 30 kg, på en kropp som bara är 160 cm lång). Dock har jag fött 2 barn – vilket förstås sätter sina spår på kroppen. Särskilt på magen. Den blev inte så hemskt stor, men tillräckligt för att magmusklerna skulle dela sig så mycket att ett sex- (eller ått-)pack bara är att glömma. Ibland är jag ledsen över det, ibland stolt – och blir jag FÖR nojjig tittar jag på mina fantastiska pysar och tänker att det var värt det flera gånger om!
    Kram!

  • Svara
    Josefine
    14 september, 2014 at 17:42

    Själv har jag inte pendlat fullt så mycket i vikt (hmmm, jo, faktiskt, när jag tänker efter, skillnaden mellan anorektiskt utmärglad och höggravid är nästan 30 kg, på en kropp som bara är 160 cm lång). Dock har jag fött 2 barn – vilket förstås sätter sina spår på kroppen. Särskilt på magen. Den blev inte så hemskt stor, men tillräckligt för att magmusklerna skulle dela sig så mycket att ett sex- (eller ått-)pack bara är att glömma. Ibland är jag ledsen över det, ibland stolt – och blir jag FÖR nojjig tittar jag på mina fantastiska pysar och tänker att det var värt det flera gånger om!
    Kram!

  • Svara
    Martina
    14 september, 2014 at 19:10

    Otroligt modigt och bra av dig att dela med dig av din resa.
    Vi skulle må så mycket bättre om vi visade mer verklighet och mindre väl vald yta.
    Tack!

  • Svara
    Martina
    14 september, 2014 at 19:10

    Otroligt modigt och bra av dig att dela med dig av din resa.
    Vi skulle må så mycket bättre om vi visade mer verklighet och mindre väl vald yta.
    Tack!

  • Svara
    Rund är också en form!
    14 september, 2014 at 19:21

    Mycket viktigt ämne!
    Det är som du säger, vanligt att träningsbloggar bara fokuserar på det bra och det som är ”perfekt” i andras ögon.

  • Svara
    Rund är också en form!
    14 september, 2014 at 19:21

    Mycket viktigt ämne!
    Det är som du säger, vanligt att träningsbloggar bara fokuserar på det bra och det som är ”perfekt” i andras ögon.

  • Svara
    Amanda
    15 september, 2014 at 08:20

    Du inspirerar mig, så många andra, du är så himla grym som du är idag. <3

  • Svara
    Amanda
    15 september, 2014 at 08:20

    Du inspirerar mig, så många andra, du är så himla grym som du är idag. <3

  • Svara
    Jessica
    15 september, 2014 at 19:14

    Jag tycker att du, din blogg och allt det du delar är fantastiskt. Tack för att du finns!

  • Svara
    Jessica
    15 september, 2014 at 19:14

    Jag tycker att du, din blogg och allt det du delar är fantastiskt. Tack för att du finns!

  • Svara
    Miriam
    21 september, 2014 at 20:46

    Gud vilken skön människa du är!

  • Svara
    Miriam
    21 september, 2014 at 20:46

    Gud vilken skön människa du är!

Lämna ett svar