Inspiration och pepp Övningar Träning Uncategorized Vardagsuppdatering

Kvällspass med flås, hjärtpump och möra axlar

Eftersom konditionsträning av olika desslag lockar mig ungefär ingenting, men jag ändå gärna vill träna hjärtat lite, så kör jag ibland pass med riktigt kort vila, lätta vikter och många repetitioner. Superset är överlag en favorit hos mig (när man varvar två olika övningar utan vila mellan) och när jag använder tyngre vikter supersetar jag ofta olika kroppsdelar – till exempel biceps curls och dips, på så vis får musklerna ”vila” samtidigt som man ändå håller hjärtat igång. Samt – väldigt tidseffektivt om man har ont om tid. När jag använder lättare vikter kör jag gärna samma muskelgrupp för att verkligen känna den där ”brännande” känslan.

Igår kom jag till gymmet nio på kvällen och då efter en helgalen dag där jag mest flängt runt och inte suttit still mer än under en kvarts biltur mellan to-do’s och jobb. Trött i huvudet men sugen att få svettas och riktigt krama ur musklerna – jag kände för ett lätt, segt och högintensivt pass, helt enkelt! Så det var precis vad det blev, jag inledde med crossen för att få igång både puls och svett. Jag upplever ofta att jag efter 20 minuter på den kommer in i ett ”bra flow” vad gäller tempo och det var ju var jag önskade hålla igårkväll. Under bilden kan ni se hur jag körde ; få övningar, desto fler repetitioner och set, och en trött, glad och lycklig Fanny.

axlarsept

20 minuter på crossen

Superset 1:

Hang Power Clean // 20st – fokus explosivitet, lätt vikt men de sista repetitionerna ska bränna
i superset med
Hantellyft åt sidan // 20st – lätt lätt lätt; bränna bränna bränna

Fem varv, så det blir 100 av var. Kort vila, jag tog en klunk vatten och skakade armarna typ. Sen påt igen!

Superset 2:

Liggande Dumbell Rear Lateral Raise // 12 st
i superset med
Front dumbell Raise // 20st (varannan arm, 10 på var sida)

Fyra varv av den kombon. Kort vila, i princip bara förflyttning och omstart.

Axelrotationer;

Baksida 5 set à 20 rep (på var arm givetvis) utan vila.

…följt av 3 set à 15 rep framsida (självklart 3 set på var arm även här)

Yepp. That’s that. Mer än så krävdes inte igår för att jag skulle ha ett par trötta axlar, ett svettigt linne och ett leende på läpparna.

Hur tränar du hjärtat? Timmar på konditionsmaskiner? Löpturer i skogen? Hopprep? Intervaller av något slag? Jag tycker här, precis som när det gäller så mycket annat, att man ska försöka hitta ett sätt som passar en själv. Inte tänka ”vad är bäst?” för då är risken större att man väljer ett sätt som ”ska vara bra” fast att man kanske tycker det är hemskt och helvete – och hur många gånger blir det av då? En gång? Kanske står man ut i två veckor? Kör någon gång i månaden? Risken finns att det rinner ut i sanden och känslan av misslyckande uppstår – så onödigt. Så mitt tips är att prova olika sätt, googla och läs böcker, fråga bekanta och kunniga och bara känn efter. HUR man får hjärtat att slå lite snabbare spelar mindre roll, det viktiga är ATT man får upp pulsen ibland. Hjärtat är ju trots allt en muskel den också.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  25 september, 2014 at 13:00

  Ha en fortsatt bra torsdag fina du! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  25 september, 2014 at 13:00

  Ha en fortsatt bra torsdag fina du! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 september, 2014 at 16:10

  Min älskade terränglöpning håller igång hjärtat!
  Skulle p.e.r.s.o.n.l.i.g.e.n. ALDRIG tillbringa timmar och åter timmar på konditionsmaskiner… Uj uj. 😉

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 september, 2014 at 16:10

  Min älskade terränglöpning håller igång hjärtat!
  Skulle p.e.r.s.o.n.l.i.g.e.n. ALDRIG tillbringa timmar och åter timmar på konditionsmaskiner… Uj uj. 😉

 • Svara
  Lisa's healthspo
  26 september, 2014 at 21:25

  Verkar vara ett riktigt roligt och effektivt pass!! Jag har testat på typ ”cirkelträning” eller mer som typ triset fast med fem övningar istället. Det får upp pulsen ordentligt samtidigt som endorfinerna sprutar och man blir lite hög på det 😉 Annars gillar jag intervallträning av olika slag! 🙂

 • Svara
  Lisa's healthspo
  26 september, 2014 at 21:25

  Verkar vara ett riktigt roligt och effektivt pass!! Jag har testat på typ ”cirkelträning” eller mer som typ triset fast med fem övningar istället. Det får upp pulsen ordentligt samtidigt som endorfinerna sprutar och man blir lite hög på det 😉 Annars gillar jag intervallträning av olika slag! 🙂

 • Svara
  Elin
  27 september, 2014 at 12:14

  Hej, jag undrar om du har opererat brösten, om man får fråga sånt? 😉

  • Svara
   roethlisberger
   27 september, 2014 at 21:17

   HAHA! Klart man får. Jag har alltid haft små bröst, men har faktiskt själv noterat att de ser aningens ”bättre”/större ut nu för tiden tack vare musklerna jag byggt ”därunder”. Så svaret på din fråga är nej, jag har inte opererat brösten, bara tränat vad som finns under 😉

 • Svara
  Elin
  27 september, 2014 at 12:14

  Hej, jag undrar om du har opererat brösten, om man får fråga sånt? 😉

  • Svara
   roethlisberger
   27 september, 2014 at 21:17

   HAHA! Klart man får. Jag har alltid haft små bröst, men har faktiskt själv noterat att de ser aningens ”bättre”/större ut nu för tiden tack vare musklerna jag byggt ”därunder”. Så svaret på din fråga är nej, jag har inte opererat brösten, bara tränat vad som finns under 😉

Lämna ett svar