Vardagsuppdatering

Presenttips inför morsdag (sista minuten)

På söndag är det morsdag. För att citera mig själv från ganska precis ett år sedan;

När jag satt i bilen häromdagen hörde jag på radion att den dag det rings flest telefonsamtal på hela året är morsdag. Inte nyårsafton, inte julafton, inte någon av alla högtider som firas med dunder och brak världen över utan morsdag. Det var fint, tyckte jag.

Mycket mer än så tänkte jag faktiskt inte skriva nu utan istället går jag rakt på sak med lite nya tips på vad en kan ge mamma. Fyll gärna på i kommentarsfältet om du råkar ha värsta super-presenten att tipsa om!

1) Bidra till att minska självmorden

Alla kan på olika sätt bidra till att minska självmorden – och alla bidrag är viktiga. Suicide Zero är en ideell organisation, alltså är alla typer av ekonomiskt stöd extremt viktigt för organisationens långsiktiga arbete. Genom informationsspridning, lobbyarbete och genom att vara en aktiv röst i samhällsdebatten verkar SZ för att radikalt minska självmorden, och det finns många sätt att stödja detta arbete; som medlem, månadsgivare, företagsvän, genom donationer, eller köp i gåvoshopen. Här kan du läsa mer om olika sätt att stödja Suicide Zero

Tips till morsdag: ett snyggt armband i handflätat läder med berlock i vit mässing eller kort och gott en gratulationsgåva

sz2016

2) Alla uppskattar choklad

I vintras tipsade jag om Österlenchoklad’s adventskalender med en pralin om dagen fram till julafton, och nu tipsar jag om deras morsdag-pralinask som innehåller 48st (ca 600g) utvalda praliner, ljusa och mörka blandat. Perfekt grej att skicka direkt hem till mamma – ange hennes postadress och skriv ett personligt hälsningsmeddelande (det du skriver i meddelanderutan vid beställning online skrivs sedan för hand av Österlenchoklad och skickas med pralinerna). Pralinboxen levereras till mamma med svart silkespapper och ljust sidenband, en riktig lyxig present som garanterat uppskattas! (Annars är ett förslag på meddelande att skicka med; ”gillar du ej choklad kan du skicka asken hem till mig. Det är ok.”)

Notera: Det här är ett sistaminuten-tips, för leverans till den 27/5 (sista vardagen innan morsdag, den 29/5) behöver beställning ske senast 25/5  klockan 17.00 (alltså imorgon onsdag). Alla beställningar efter den 25/5 levereras på måndag 30/5 eller tisdag 31/5.

pralinboxmorsdag

3) Favorit i repris från förra året: Skippa konsumtionshets – ”fira” helt andra dagar istället!

Ett häfte med presentkort för mamma att använda när hon vill. Saker som ”bli serverad finmiddag en tisdag” eller ”biobesök med tillhörande snacks” eller varför inte ”spakväll” ? Exakt vad man skriver på lapparna beror ju på vem ens mamma är, och vad just hon gillar, men små saker i vardagen brukar vara uppskattade. För helt ärligt; hur stor är sannolikheten att den där kvällen din mor egentligen inte alls orkar laga middag själv, eller verkligen är i behov av lite hemma-spa, råkar vara just precis på morsdag..? Inte så värst stor nej.

Så fram med färgpennorna, blocket med de fina arken och klistermärken som glittrar. Klipp och klistra, var personlig och finurlig. Garanterat en väldigt uppskattad present, och det inte bara den 31a utan flera gånger framöver – hur bra!?

morsdag4

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar