Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis MOUSSE, KRÄM & PUDDING PROTEINBAK Recensioner Recept Vardagsuppdatering

Trippel karamell och chokladpudding – med en touch av lakrits

Jag har skrivit om det dögoda bcca:at med iste-smak förr, och det toppar fortfarande min lista över favoriter. Det är en av de första produkterna ur sisu nutrition-serien som mina vänner på Wenngarn Sportcenter tagit fram. Nyaste tillskottet är en karamell/vanilj-proteinpudding (än är det inte uppe på hemsidan, men inom en vecka borde det gå att läsa mer om där) och det är himla kul att leka med, kan jag meddela!

En skopa blir en rejäl laddning pudding, och spär man ut med ännu mer vätska får man en fantastisk söt vaniljsås – perfekt till kaka eller paj, till exempel. Jag har faktiskt enbart använt vatten nu när jag provat den i lite olika varianter, och det räcker gott och väl, men självklart kan man blanda med mjölk, nötmjölk – eller kanske något annat skoj om man vill vara lite extra nytänkande…

Ni ska få ta del av ett nästintill löjligt enkelt recept jag gjorde med denna protte-mix idag. Tre ingredienser. Fyra, om man vill vara lika piffig som jag med choklad-dekorationen. Säg hej till Trippel karamell och chokladpudding med en touch av lakrits :trippelchococaramel2

Jo, och såhär enkelt är det:
(receptet nedan gav mig två glas pudding)

Egentligen behöver du bara en stor bunke och en gaffel eller handvisp – men jag var lat så jag tog min lilla mixer som kom med stavmixern och körde i den. Där i hade jag i alla fall 3 dl vatten + 50 g proteinpudding. När det var slätt (och tjockt, det blir genast tjockt) flyttade jag över inte riktigt häften till en skål och ställde åt sidan. Jag slängde ner 2 msk kakao i resterande pudding som alltså är kvar i mixern (eller bunken, om du använder sådan) och mixade några varv till. Lite mer än hälften av detta flyttade jag till en annan skål. I mixern finns nu en skvätt pudding kvar och däri hade jag ner lakritspulver, smaken är som baken men jag ville ha ordentlig lakritssmak så jag hade i 1 tsk ungefär. Smaka av hur du vill ha det – eller smaksätt med något annat om du hellre gör det. Mixa ihop snabbt och nu är det bara att bygga trippel-go-pudding!

Botten : choklad/lakrits – mitten: karamell/vanilj – topp: choklad. Sedan smälte jag mörk choklad, rörde i lite lakritspulver och snirklade ut på ett bakplåtspapper. Strö över ännu lite mer lakritspulver för ”glitter-effekt”. Bara att låta stelna och bryta isär till vackra små dekorationer och toppa din enkla, vackra och himla goda och protte-dessert!

trippelchococaramel3

trippelchococaramel1

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  16 oktober, 2014 at 19:56

  Mums! Ser jättegott ut och är säkert hur gott som helst! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  16 oktober, 2014 at 19:56

  Mums! Ser jättegott ut och är säkert hur gott som helst! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Liselott
  17 oktober, 2014 at 11:17

  Alltså, herregud. Jag vet ju vid det här laget hur mycket himmelskt gott som du kan skaka fram från dina härliga köksskåp, men denna gång är det verkligen bara så… förbaskat enkelt men ändå så TJUSIGT. Tummen upp för upplägget! Jättesnyggt 😀

 • Svara
  Liselott
  17 oktober, 2014 at 11:17

  Alltså, herregud. Jag vet ju vid det här laget hur mycket himmelskt gott som du kan skaka fram från dina härliga köksskåp, men denna gång är det verkligen bara så… förbaskat enkelt men ändå så TJUSIGT. Tummen upp för upplägget! Jättesnyggt 😀

Lämna ett svar