Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Julmys Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Protein Choco Bounty

chocbou2

 

Jag är själv ingen vidare stor kokos-fantast, även om jag gärna har kokosmjölk i diverse maträtter och såser, och även gillar små hintar kokos i till exempel bakverk och gotte. Godiset Bounty har jag dock alltid gillat. Med choklad blir liksom det mesta gott. Eller äh, allt blir faktiskt gott med choklad.

Igår gjorde jag ett gäng protein-choco-bounty som blev kalasgoda. Förutom de givna ingredienserna kokos och choklad, slängde jag ner ”protein crispies” för extra krisp, och chokladvassle för lite mer chokladsmak. En nypa salt lyfter dessutom fram chokladsmaken ytterligare, så uteslut inte den nypan om du provar detta recept!

chocbou1

För en 8-10 små bounty-bars:

 • 4 msk kokosolja
 • 40 g vassle med chokladsmak
 • 2 dl riven kokos
 • 1 dl protein-crispies (eller andra ”puffar”, tex quinoa eller ris)
 • 2 msk kokosmjöl
 • 15 steviadroppar i kokossmak
 • 0,75 – 1 dl mjölk (börja med en halv och ”skvätt ner” eftersom tills du är nöjd med konsistensen)
 • en nypa salt
 • choklad att pensla med, ca 100g

Micra kokosoljan så den blir flytande, rör ner resterande ingredienser – förutom crispies:en, de rör du i sist. Eftersom kokosolja stelnar när den svalnar och är helt flytande när den värms (som den ju gjordes här, när den micrades) kommer ”smeten” bli fastare. Så verkar det hela ”för kladdigt” är det ingen fara – platta ut alltihop på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen en timme eller så. Ta ut, skär i bitar och pensla med smält choklad. Tillbaka till kylen så att chokladen stelnar, sedan är det bara att äta!

chocbou3

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  4 december, 2014 at 22:30

  Haha måste bara säga att jag älskar att jag är ifrån din blogg i en dag och så missar jag typ fyra nya inlägg. Och dessa kokos-härligheter ser ljuvliga ut!

 • Svara
  Liselott
  4 december, 2014 at 22:30

  Haha måste bara säga att jag älskar att jag är ifrån din blogg i en dag och så missar jag typ fyra nya inlägg. Och dessa kokos-härligheter ser ljuvliga ut!

Lämna ett svar