Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Julmys JULRECEPT Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Vit Rockey Road (sockerfri, proteinboostad och jättejättegod)

När jag frågade lite vänner och bekanta vad de bara måste ha på julbordet (eller ja – främst dessertbordet efter själva julbordet) var en av sakerna som alltid nämndes rockey road. Jag har ärligt talat aldrig ens smakat rockey road. Det har liksom aldrig varit en del av min familjs gottebord (så kallas bordet efter bordet i Skåne, som min familj kommer ifrån).

Jag tänkte att jag såklart ska testa göra en laddning själv ändå, fast med en twist eller två… såklart. Twisterna blev att jag körde på vit choklad, inte använde grädde utan kokosolja, samt hade i lite proteinpulver i vit choklad-smak. Nu vet jag inte riktigt vad man ”ska” ha i rockey road, men det känns som ett typiskt gotte där man kan slänga ner precis vad man känner för och behagar (?) så jag valde lite personliga favoriter som jag tycker grymt med den söta vita chokladen: mullbärmandlar och gojibär

prowhiterr1

För lite extra krisp hade jag också i protein crispies från myprotein – de är så himla skoj att använda i godsaker! Smakar inte mycket alls, men piffar till med sitt härliga krisp och ”fyller ut” bra om man inte vill använda hundra miljoner nötter och rätt himla dyra superbär.

chocbou1

Det är skitenkelt. Alltså typ verkligen så enkelt att jag inte vet om det kan kallas recept. Men ni ska få veta hur jag gjorde i alla fall:

Jag hackade 1/2 dl mandlar, slängde dem i en bunke tillsammans med 1 dl protein crispies, 1/2 dl gojibär och 1/2 dl mullbär. Sedan smälte jag 2 msk kokosolja, bröt 50g vit choklad (jag använde denna sockerfria) i mindre bitar och lät dem smälta i kokosoljan. Sist rörde jag ner 2 msk proteinpulver (vassle) med vit choklad-smak (jag använde detta från myprotein). Denna choklad-smet hällde jag sedan över nöt- och bärblandningen, rörde ihop och skedade ut på ett bakblåtspapper som jag lagt på en skärbräda. Tröck till det hela med baksidan av skeden, bara så det blev en någorlunda ”jämntjock” platta och sedan åkte den in i kylen några timmar. När kokosoljan och chokladen svalnat stelnar hela härligheten och man kan sedan bryta plattan i mindre bitar, lagom stora att servera som godis.

Simple as that! Dessa blev verkligen supergoda och jag lär göra om dem till julafton för eh… jag ger dem max 24 timmar att överleva i detta hushåll.

prowhiterr2

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  10 december, 2014 at 02:39

  Wow, vilket bra recept. Kram och ha en fin dag!

 • Svara
  Katarina
  10 december, 2014 at 02:39

  Wow, vilket bra recept. Kram och ha en fin dag!

 • Svara
  Linda G
  11 december, 2014 at 09:44

  Känns som du glömt ”puffarna” i receptet, eller är det bara jag som missat nåt?

  • Svara
   roethlisberger
   11 december, 2014 at 15:35

   haha det kändes rätt du! vad klantigt av mig, ibland går det för snabbt… tack för att du var uppmärksam och framför allt kommenterade din notering! korrigerat nu 🙂

 • Svara
  Linda G
  11 december, 2014 at 09:44

  Känns som du glömt ”puffarna” i receptet, eller är det bara jag som missat nåt?

  • Svara
   roethlisberger
   11 december, 2014 at 15:35

   haha det kändes rätt du! vad klantigt av mig, ibland går det för snabbt… tack för att du var uppmärksam och framför allt kommenterade din notering! korrigerat nu 🙂

Lämna ett svar