DRYCKER & SMOOTHIES Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recensioner Recept Vardagsuppdatering

Tillskott i köks-mackapärs-familjen + recept på finsmoothie

Ännu en stavmixer har mist livet i mitt kök. RIP.

Jag har kikat runt lite på stavmixrar variant : rejäl senaste veckan, och önskat mig bidrag till en lite lyxigare sådan i julklapp. Eftersom man aldrig vet vad tomten kommer med har jag bestämt mig för att avvakta fram till jul och sedan eventuellt investera i en ny kompis att mixa med, tills dess duger min fina Ken kanon.

Meeen så fick jag ett infall häromdagen och la några futtiga hundringar på ett nytt tillskott i köks-mackapärs-familjen, en ”Mix & Go” från C3. Egentligen en himla enkel pryl och inget jag kommer mixa nötter eller annat ”kraftigt” i direkt, men för snabba smoothies att ta med, eller bara svepa direkt vid köksbänken såklart, är den kanon. Jag har redan använt den flera gånger om dagen och är hittills kalasnöjd.

c3mix2

Efter dagens spontana ”går ner och gör något”-pass på gymmet (som blev ett svinsegt sådant med 100 chins, 50 dips, 100 tunga magreps) var jag inte alls sugen på varm mat. Inte ens att tugga, kände jag för. Så jag slängde ner lite av varje i bägaren (som rymmer fina 750ml, ganska stor med andra ord, helt klart ett stort plus från mig!) och svepte. Eftersom det jag på en höft hade i råkade bli till en galen god smoothie, tänkte jag även ge er ”receptet”.

c3mix4

För en smoothie:

 • 1 banan, frusen i skivor
 • ca 2 dl fryst mango (köper jag i påse på ica)
 • 2 dl mandelmjölk
 • 1 liten tetra kokosvatten (dryga 2 dl..?)  med persika och mango-smak
 • 3-4 nävar färsk babyspenat
 • 1 tsk macapulver
 • 1 tsk lucumapulver
 • färsk ingefära, riven
 • 1 skopa vassle i toffee-smak

c3mix3

c3mix5

Ja. Det var det! Galet god och snabbgjord. Tror jag kommer använda denna manick dagligen (även om jag fortfarande måste ha en stavmixer till bak och matlagning, såklart).

Med i förpackningen får man två bägare med lock, om man av någon orsak vill göra 2 x 750 ml någon gång.. Det finns ett pulse-läge (att använda om man tex ska mixa något med is, eller frysta bär) samt ett low- och ett high-läge att mixa längre på. Helt klart värt 349 riksdaler!

c3mix1

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar