Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Chokladtryfflar med kakaosmör och mullbär

I måndags åkte jag för första gången i mitt liv till Gotland. Yes, det stämmer – jag har aldrig besökt ön förr. Min pojkväns syster och hennes flickvän gifte sig den 31a december, vilket alltså innebar firande i över timmar. Vacker vigsel i kyrkan, middag med tal, skämt och allt annat som hör till när man firar kärleken, och slutligen fest till långt efter tolvslaget.

2015 kunde inte inletts bättre och jag tog ledigt från både jobb och sociala medier överlag – för att helt enkelt vara närvarande, fira kärleken och uppskatta de fantastiska människorna jag har i mitt liv. Jag är så tacksam att jag nästan spricker och får ibland nypa mig i armen, för det var länge jag aldrig trodde att jag skulle kunna vara där jag är idag. Må som jag gör idag. Ha det liv jag har idag. Se den framtid jag ser idag. Men nu är jag tillbaka hemma, och redo att med iver, entusiasm -och kanske lite pirr i magen- börja på det nya året. Så spännande!

Vi inleder såklart med lite gott. Lite choklad. Så ni vet vilken blogg ni hamnat på, liksom.

cacaobutterballs1

Det var när jag skulle packa väskan till Gotland jag insåg att herregud jag har inga gottebollar i kylen, redo att packa ner som resgodis. Det går givetvis inte alls för sig och alla vet ju att man inte kan resa utan något gottit att mumsa på, så jag släppte direkt allt vad klädval, necessär och andra saker att packa hette, för att istället ställa mig vid köksbänken och skapa lite gotte.

Det blev chokladiga bollar på ett lite nytt sätt, med mindre nötter än jag vanligtvis gör gottebollar på, och resultatet blev mer tryffel än någon variant jag tidigare gett er recept på. Att jag sedan fick stressa och glömde både en och två saker jag tänkt packa, ja det var det banns mig värt, för dessa blev fantastiskt goda och jag har mumsat varenda en av dem med ett nöjt leende på läpparna.

cacaobutterballs2

Receptet ger ca 18 bollar:

 • 140g urkärnade dadlar
 • 60g valnötter
 • 30g mullbär
 • 40g kakaosmör, rivet
 • 3 msk kakao
 • 1 msk kakao nibs
 • 30g (vassle) proteinpulver (jag använde ”chocolate smooth” från myprotein)

+ kakao att rulla bollarna i

Mixa allt tills degen börjar klumpa sig, rulla till bollar och rulla slutligen bollarna i lite kakao. Förvara i kylen.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  3 januari, 2015 at 09:09

  Dom låter supergoda, jag tror att jag har alla ingredienser hemma så det blir eventuellt lite bakning i eftermiddag. Mysigt med bröllop förresten!

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  3 januari, 2015 at 22:50

  Verkar underbart goda! Mysigt att fira bröllop på Gotland! Har aldrig varit där på vintern, men kan tänka mig att det är fint där då också.

 • Svara
  Lisa's Healthspo
  4 januari, 2015 at 12:46

  Åh det ser ju helt fantastiskt ut! Mumma verkligen!! Känner med dig! Otroligt skönt att en mår bra igen och kan njuta av detta vackra livet! Kram 🙂

Lämna ett svar