Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR Uncategorized

Crunchy Cashew & Crispy Chocolate Protein Cookies

proteincookies4

För att det namnet hade aldrig blivit bra på svenska.

Saker låter bättre på engelska. Framför allt coolare. Och de här kakorna är liksom rätt coola för de görs på ungefär tre sekunder; man tar en bunke – slänger ner fyra ingredienser – man skopar ut det hela på en plåt – gräddar i dryga tio minuter.

Ja och sen äter man dem. Alla på en gång är det enda tillvägagångssättet jag provat själv men tror bestämt att man kan göra lite hur man känner. Har man någon att dela sina kakor med är det här fina kakor att dela.

proteincookies2

Jag håller för tillfället på och provar mig igenom lite (för mig) nya grejer. Nötsmör är ju ingen nyhet direkt (ha!) men de här ”chocolate protein balls” är rätt roliga faktiskt. De är krispiga och chokladiga och jag har dem ofta som topping på yoghurt och glass och sånt, men tänkte att det vore kul att ha dem i något också. Så jag gjorde dessa kakor. Och det blev himlans bra så jag ska garanterat leka vidare med krispiga chokladbollar i bakverk framöver!

proteincookies1

Recept ja. Det är som sagt väldigt enkelt men sådant gillar vi ju, eller hur? Ta fram en bunke, och ha i följande:

  • 80g nötsmör (vilket som lär funka, men jag använde crunchy cashew från MyProtein, min favvo)
  • 50g vassle protein (jag tog smaken salted caramel, men vanilj eller toffee passar nog kanon också!)
  • 2/3 av en påse proteinpuffs, lätt krossade i handen
  • 2 äggvitor

+ en nypa salt. Ja det blir kladdigt och ja så ska det vara! När allt är ihopgeggat, ta hjälp av två skedar och skopa ut och fördela ”degen” som 9 kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda på 175 grader i ca 10-12 minuter.

proteincookies3

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar