Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

snabbmat som smakar lyxmat

Jag är betydligt bättre på att ”fånga vardagen” med allt vad den innehåller såsom snabba vardags-måltider, goda mellis och diverse annat smått och gott både i matväg och andra bestyr, på min instagram. Det är nämligen så att majoriteten av mina måltider är snabbmat. Jag försöker lägga mina träningspass innan antingen lunch eller middag, och när jag då kommer hem vill jag ha mat snabbt. Helst nyss.

Eftersom jag jobbar till stor del hemifrån har jag lyxen att kunna förbereda måltider så att de går ännu snabbare att tillaga när jag sen kommer hem från gymmet. Men även de dagar jag är hemifrån är jag bra på att just förbereda och planera måltider (jag tycker det ju är himla kul!) så när jag skriver att jag ”låter det stå i kylen medan jag är och tränar” menar jag att man såklart lika gärna kan göra det kvällen innan och låta stå till kommande dags middag, exempelvis.

Dagens tidiga middag åt jag efter ett fantastiskt roligt benpass och det var med skakiga ben och hög på endorfiner jag njöt av den här enkla, snabblagade och jättegoda måltiden. Jag tog en bild och postade på instagram, och insåg först halvvägs igenom måltiden att jag glömt ta en ”riktig bild” hit till bloggen. Det är alltså förklaringen till de få och väldigt nära-inpå-bilderna till detta recept. Som man ser på instagram-bilden drack jag även en protein-smoothie till (det gör jag till de flesta måltider just nu, så himla gott!) och åt lite finchoklad till efterrätt. För ja, mina måltider följs alltid av efterrätt. Smoothien gjorde jag på fryst banan+färsk babyspenat+mandelmjölk+riven ingefära+lime juice+en skopa vassle i smaken banoffee från MyProtein (smakar godis, helt klart en av mina absoluta favoriter). Jag glömmer alltid skriva det men ni vet att ni har 10% rabatt hos MyProtein med min kod ”FR10”? Nu vet ni i alla fall.

HUR SOM HELST, den här rätten går på två röda om man förbereder timmarna innan som jag gjorde, eller annars kvällen innan. Och förberedelserna är egentligen bara att röra ihop en marinad och skala räkor. Minimal mängd förberedelse för maximal smakupplevelse, med andra ord. Det kallar jag win-win.

rakornudlar

 

För en (1) portion gjorde jag såhär, följande saker rördes ihop i en skål:

 • saft från 1/2 apelsin
 • saft från 1/2 lime
 • 1 msk fisksås
 • 1/2 msk sesamolja
 • lite riven färsk ingefära (kanske 1-2 tsk ungefär, är ju en smaksak vad man gillar)
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 rejäl dutt honung, jag ringlande i 1 msk kanske?
 • massa hackad koriander (jag har alltid sådan här hemma i frysen, supersmidigt!)

Sen skalade jag ett gäng räkor och hade i marinaden. Täckte över och ställde in i kylen medan jag var iväg och tränade. Väl hemma kokade jag risnudlar snabbt, medan jag fräste upp lite rödlök i en stekpanna. Sedan slängde jag ner både nudlar och räkor+marinad i pannan och ”wokade” snabbt. Det var det – kalasgott!

 

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Birgitta
  22 mars, 2015 at 17:08

  Den där räkwoken tänker jag prova ! Men du, jag har en fråga om chokladtryfflarna med apelsin från Fannys bönbak i Buffé. Hur lång hållbarhet tänker du det är på dom ? Har precis gjort en sats som jag tänkte ”skeppa” till dottern i Reykjavik. Kanske inte är så bra idé, minst 5 dagas postgång utan kyl ?

 • Svara
  Birgitta
  22 mars, 2015 at 17:08

  Den där räkwoken tänker jag prova ! Men du, jag har en fråga om chokladtryfflarna med apelsin från Fannys bönbak i Buffé. Hur lång hållbarhet tänker du det är på dom ? Har precis gjort en sats som jag tänkte ”skeppa” till dottern i Reykjavik. Kanske inte är så bra idé, minst 5 dagas postgång utan kyl ?

 • Svara
  Liselott
  23 mars, 2015 at 08:19

  Åh. Nu äter jag inte räkor, men herrejösses vad gott det såg ut. Snabbt, fräscht och ruggigt mycket vardags-lyx!

  Kom att tänka på en fundering som du kanske har tid att svara på (annars kan jag ta reda på svaret i vilket fall som helst): går Renée Voltaires Tamari-soja att använda som vanlig kulör-soja (dvs att färgsätta såser etc med) eller är den alldeles för salt? Jag kommer nog att köpa den oavsett (för den ser himla spännande ut) men då väntar jag nog lite 😀

 • Svara
  Liselott
  23 mars, 2015 at 08:19

  Åh. Nu äter jag inte räkor, men herrejösses vad gott det såg ut. Snabbt, fräscht och ruggigt mycket vardags-lyx!

  Kom att tänka på en fundering som du kanske har tid att svara på (annars kan jag ta reda på svaret i vilket fall som helst): går Renée Voltaires Tamari-soja att använda som vanlig kulör-soja (dvs att färgsätta såser etc med) eller är den alldeles för salt? Jag kommer nog att köpa den oavsett (för den ser himla spännande ut) men då väntar jag nog lite 😀

 • Svara
  Kaley
  20 juli, 2016 at 20:28

  You’ve mageand a first class post

 • Svara
  Kaley
  20 juli, 2016 at 20:28

  You’ve mageand a first class post

Lämna ett svar