Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Smakrik, himla härlig ruccolasås

Igår var det uppstigning kl 04 efter tre korta timmars sömn då vi avslutade tysklands-helgen med en fantastisk japansk middag – ”all you can eat” och ja då var det bara att äta! Det beställdes in lamm, skaldjur, sushi, kött, mer fisk, mer lamm, mer mer mer… tills vi gav upp strax innan midnatt och åkte till hotellet för en sista natt innan hemfärden.

Jag sa hejdå till grabbarna vid 6 då de flög hem mot Sverige medan mitt flyg till mitt andra hem, Schweiz, gick först 11. Hemma hos min pappa var jag först vid tre och resten av dagen/kvällen var jag mest sjukt trött och somnade sedan tidigt. Idag har jag varit en sväng in om stan, varit och tränat och nu slutligen lagat middag till oss allihopa.

ruccolasas

Grillad kyckling (här är det sommar! Man äter middag ute i bara linne i kvällssolen, såå underbart!) och till gjorde jag en matig sallad.

Men huvudrollen denna middag hade såsen. Jag gjorde den redan hemma veckan innan jag åkte, och jag har alltid färdighackade färska örter i frysen, vilket jag alltså använde när jag måttade till detta recept. Men självklart går ”vanliga” färska örter lika bra, 1/2 kruka av var bör vara lagom. Notera även att ruccola är ”pepprigt” i sig – var försiktig med svartpepparn (eller uteslut helt).

För ca 2 dl sås:

 • 30-40g ruccola
 • 1-2 msk färsk, hackad och fryst basilika
  • 1-2 msk färsk, hackad och fryst persilja
  • 2 små vitlöksklyftor, eller 1 stor
  • 1/2-1 msk honung
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar