Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

fish & chips

crispyfish1

Gårdagens middag alltså. Bästa på länge! Om det var ”bara” de ljuvliga smakerna, eller en kombination av dem + det faktum att måltiden intogs efter ett besök på gymmet efter långvila sedan i fredags, är oklart men klart är i alla fall att jag mmmmm:ade mig igenom alla de typ tre minutrarna det tog mig att sluka den.

crispyfish2

Ni kanske minns de där chipsen jag fick  hem från Trendy Food Nordic förra veckan? Jag öppnade påsen med ”hummus chips” härom kvällen när jag skulle hålla mig vaken framför datorn med jobb, och det var med nöd och näppe jag lyckades hålla mig från att äta även den sista näven som jag ville spara till denna middag. Det krävdes viljestyrka. Pannben, ni vet. För de var sjukt goda, smaken var ”creamy dill” och de var väldigt krispiga – just the way I like them! Smaken av dill var mild, men jag tänkte ändå att de borde passa perfekt att panera fisk med (för hur himla spännande är torsk utan lite piff? Not so much.) så det var precis vad jag gjorde igår. Torsken toppades med krossade chips och några skivor citron innan den åkte in i ugnen. Bredvid den la jag ett gäng stavar av sötpotatis – fiiiish and chiiiips!

crispyfish3

 

crispyfish4

crispyfish5

Medan jag väntade på alltihop i ugnen gjorde jag min nuvarande favvo: stuvande champinjoner. Jag gör det väldigt enkelt – fräser lök och vitlök, slänger ner champinjoner och låter allt få yta innan jag slår på grädde och kryddor. Denna gång körde jag på dill, timjan, vitpeppar och citronskal, vilket blev hur-himla-gott-som-helst.

crispyfish6

 

 

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  3 december, 2014 at 22:18

  Alltså mahgaaaaad vad jag vill ha de där chipsen. Typ igår.

 • Svara
  Liselott
  3 december, 2014 at 22:18

  Alltså mahgaaaaad vad jag vill ha de där chipsen. Typ igår.

Lämna ett svar