Inspiration och pepp Okategorierat Övningar Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

Super-shorts

Så länge jag kan minnas har jag ogillat att bära shorts. Eller specifikt är det väl tighta shorts jag ogillat. Att träna i tighta shorts har alltid varit ett no-no för mig, ärligt talat har det varit ett så självklart uteslutet alternativ att jag aldrig ens riktigt funderat på det. De senaste dagarna har det onekligen varit rätt jäkla jättevarmt, i alla fall i av den delen av landet där jag bor. Att träna alls har känts som en bedrift, om det inte kunnat bli sena kvällspass när luften blivit lite svalare och huvudet en gnutta klarare.

Så när jag häromdagen bara hade en möjlig lucka för träning relativt tidigt på dagen, stod jag med de där tighta shortsen i min hand och övervägde för första gången någonsin om jag kanske skulle bära dem under ett träningspass. En rimlig fråga är givetvis varför jag inte bara köper ett par icke-tighta shorts, om jag nu ogillar att bära tighta? Svaret på den frågan är att jag trodde att det var precis sådana jag hade. Eller rättare sagt så var de o-tighta när de införskaffades, men eftersom jag aldrig kommit att använda dem har jag heller inte provat dem sedan dess. De visade sig vara betydligt tightare än jag mindes dem. Hoppsan.

Två timmar tog det mig. Två timmar av övertalning och pepp och velande. Två timmar av på- och avklädning av ett par sablans shorts. Två timmar av frustration och irritation över det faktum att jag ens höll på. Herregud vem fan bryr sig, liksom?! Men dryga två timmar senare var jag äntligen på väg till gymmet – i shorts. Ja, shorts och höga strumpor… Strumpor kändes som någon slags kompromiss och jag kände mig en gnutta mindre obekväm med dem. Fortfarande väldigt obekväm, men hanterbart.

bojshorts3

Passet för dagen var ett böjpass. Inte heller det mest genomtänkta valet i kombination med korta tighta shorts, I know I know… men jag ville köra böj. Så jag bestämde mig för att fritt val av pass är banne mig det minsta jag ska ha, när jag nu utmanat mig själv att ens dra på de där shortsen. Sådetså. Tilläggas här kan ju då även att jag under detta pass hade högre tempo och intensitet än jag haft under något pass på väldigt väldigt länge… vilket fick mig att för en sekund överväga att framöver enbart köra i kläder som ger mig extra eld i baken. En sekund, sedan återfick jag förnuftet, alternativt obehaget, beroende på hur en ser det.

Fast redan dagen därpå, i tisdags, valde jag faktiskt att bära shorts igen. Då var jag nämligen tvungen att klämma in ett pass mitt på dagen under de allra varmaste timmarna, och eftersom de flesta människor har vett nog att inte besöka ett kvavt gym så dags en solig dag hoppades jag få vara någorlunda ”ifred”. Att jag hade lite bråttom hem för att ta emot min far som jag nu har hos mig på besök från Schweiz, gjorde valet av träning rätt enkelt: marklyft. Jag väljer nästan alltid mark när tiden är knapp eller inspirationen tryter.

Värmen, i kombination med en gnutta tidspress, gjorde att jag ganska direkt bestämde mig för att köra få repetitioner detta pass, och allt eftersom jag ökade vikterna bestämde jag mig för att försöka mig på ett personbästa. När jag nu för en gångs skull inte nött tekniklyft på medeltunga vikter i en halv evighet, utan kunde samla kraft för ett rejält lyft. Sagt och gjort; 140 kilo lassades på stången, jag klav fram i mina korta tighta shorts, glömde helt bort hur obekväm jag var – och drog upp. Plötsligt vill jag ha shorts hela tiden, jag har ju tydligen värsta super-shortsen?!

140sumo

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Jessica
  2 juni, 2016 at 07:50

  Var kommer shortsen ifrån? 😀

 • Svara
  Elisabet
  2 juni, 2016 at 10:04

  Hejsan Fanny!

  Vill först bara säga att du är grym och en sjuk inspiratör!! Så bra jobbat där 🙂

  Nu till min rätt märkliga (och väldigt ytliga) fråga, för har blivit besatt av dina adidas-tights. Ok, inte just dina tights men den modellen! Så sjukt snygg! Så jag har såklart börjat jaga runt efter ett par egna (och eftersom jag bor i fjällen är det nätshopping som gäller, så ingen möjlighet att känna på tyget) för att inse att Adidas har gjort flera olika modeller i flera olika material (bomull, bomull/polyester och polyester). Bomull känns ju inte optimalt att vare sig gymma eller springa i hm… Så till frågan 😀 vilka tights är det du har, vilket material är det i dom?

 • Svara
  Sofia
  2 juni, 2016 at 15:12

  You go girl!
  Hur grym! Hur snygg! Hur cool som helst…
  Hade jag haft dem benen hade jag burit shorts heeela tiden.
  Nu har jag inte de och har aldrig shorts. Varken på gymmet(definitivt INTE) eller ”på stan”.
  Om man ändå skitit lite mer i vilket…för ärligt..vem bryr sig…
  Tyvärr bryr jag mig, om vad JAG har på mig, hur JAG ser ut i de och hur JAG känner mig i de…
  Stort beröm till dig och din snygga fysik!

 • Svara
  Lotta
  2 juni, 2016 at 21:32

  Härligt att höra! Har en liknande historia – fast med linne. Jag tränade ALLTID i långärmat (oavsett temperatur) fram till förra sommaren när jag travade iväg till gymmet i ett tajt linne och pulsen uppe i 130, ungefär. Kände liksom att näe, ”ska jag så ska jag göra det ordentligt”, så fram med det tajtaste linne jag ägde och iväg innan jag hann ändra mig. Hade nog lite stirrig blick sådär första halvan av passet med sedan släppte det! Nu tränar jag i linne för jämnan, och fy vad skönt det är när temperaturen börjar sticka iväg uppåt!

  Kul med PB också, eloge till dig!

 • Svara
  Line
  17 juni, 2016 at 21:24

  Du ser knallbra ut! Kjempeflotte bein! Du kan så absolutt gå i shorts, men det har du vel skjønt selv også nå 🙂

Lämna ett svar