Efterrätt och gotte Inspiration och pepp kitchenstories Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Snabba proteinmuffins – på två (2) ingredienser

Jag fick ett tips i kommentarsfältet av Yohanna, som precis som jag själv, är förtjust i My Proteins skojiga sortiment. Hon och hennes sambo hade testat en grej som jag bara var tvungen att testa själv; att göra världens enklaste kaka av pannkaksmixen!

Själv har jag pannkaksmixen i smaken ”golden syrup”, och gjorde det verkligen jääätteenkelt för mig själv genom att vispa ihop mix+vatten, fördela smeten mellan 4 muffinsformar och slutligen toppa med några hallon. That’s that! Yohanna och hennes sambo hade mixen i choklad-smak, som de gjorde en ugnspannkaka av och serverade med fryst banan och my syrup chocolate (se här på hennes insta). Låter också hur gott som helst, eller hur?!

mixmuffins

Såhär gjorde alltså jag, för mina 4 muffins:

Ingredienser:

 • 50g pannkaksmix
 • 1 dl vätska

+ valfria ”add ins” att röra ner i smeten eller att strössla på toppen innan gräddning, så som nötter, bär, choklad etc..

Notis: självklart kan man välja fritt vilken ”vätska” man använder. Mjölk av något slag, så som kokos- eller mandel-, blir säkert supergott!

Gör såhär

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Vispa ihop pannkaksmix och vätska, det blir en ganska lös smet – en pannkakssmet, helt enkelt.
 3. Fördela smeten i 4 muffinsformar.
 4. Grädda i ≈10 min (låt dem bli gyllene och använd provsticka)

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Yohanna
  13 augusti, 2015 at 11:57

  Kul att du gillade det! Vi kör med soyamjölk light. Men muffins har jag inte ens tänkt på! Det ska vi också prova 🙂

 • Svara
  Tanja
  14 augusti, 2015 at 05:45

  Oooh undrar om det fungerar med Scitec’s pannkaksmix… kokos och vit choklad borde ju bli finfina smaker i en muffins… eller två 😀 Blir nog till o testa ikväll! Tack för tipset.

 • Svara
  Camilla
  14 augusti, 2015 at 07:29

  Bra tips! Måste prova ikväll!

Lämna ett svar