GLASS Kost Okategorierat Recept

snabb-glass när suget sätter in

Igår fick jag ett extremt glass-sug. Vilket inte är, om man känner mig, vidare otippat. Glass är mitt nr.1 favorit-gotte ever! Älskar det. Och den måste innehålla någon form av choklad. Annars förstår jag inte riktigt vitsen.

Vi hade såklart inte glass hemma. Förutom några piggelin och päron-split (ni vet när man köper de där stora bland-boxarna och de två sorterna alltid blir över för ingen tycker om dem? Precis, that’s our situation, de har legat i frysen i månader nu..). Så jag drog fram diverse grejer som fanns, mixade, ställde in i frysen medan jag tog fram film, böt om till mysbyxan och sen var det glass i sängen som gällde för min del! Riktigt fint 🙂

Jag hade ner detta i mixern;

  • 1 fryst, skivad banan (jag har alltid banan-mynt i en påse frysen, perfekt till smoothies etc)
  • ett gäng kakor från igår (också de låg i frysen)
  • en rejäl skvätt mjölk (kanske 1-2 dl)
  • riven kokos
  • 1 stor msk jordnötssmör
  • 2 tsk kakao
  • lite sötningsmedel
Wroom wroom några varv, sedan var det krämigt och fint. Tog tyvärr bilden lite sent, så halva härligheten hann ju smälta.. och med mobilen (nej, jag var inte ambitiös nog att dra fram kameran igår kväll, på tok för trött), men jag kan intyga att det var gott, mycket gott.

Du kanske gillar

1 Kommentar

Lämna ett svar