kitchenstories Kost Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tillbehör Vardagsuppdatering

Kanelbulls-mandelsmör

Kanelbulle = favorit. Mandelsmör = favorit. Logiken blir givetvis att kombinerar jag de två, så får jag en dubbelfavorit, eller hur? Makes sense.

cinnamonbunbutter2

Man kan givetvis göra eget mandelsmör, men själv använde jag denna gång färdigt mandelsmör. Vilket innebär att det tar ungefär 1 minut från start till mål. 1 minut tills man kan äta kanelbulle med sked. 1 minut är en väldigt lagom tid för sådana ting, kan jag tycka.

Vill man inte äta det kaneldoftande smöret med sked, kan jag meddela att det är ljuvligt på gröt (så det liksom halvsmälter ner i den varma gröten… mmm) och lika ljuvligt ihop med cream cheese på alla sorters knäcke eller riskaka. Men min personliga favorit är nog det enklaste av de enkla – ihop med ett skivat, krispigt äpple. Så-himla-gott.

cinnamonbunbutter1

Du behöver: (≈2dl)

Gör såhär:

Rör ihop ba! Eventuellt, om din kokosolja är stenhård, kan det vara en god idé att micra den + mandelsmöret i några sekunder så det lättare rörs ihop. Men sen, ja sen bara rör du ihop allt och smakar av med kanel, sötning och, om du använder, smörextrakt*

*Jag köpte en liten flaska smörextrakt från iherb för ungefär hundra år sedan, och eftersom användningsområdet är rätt begränsat och jag aldrig riktigt förstått vad man ska ha det till, står det kvar i skåpet. Här passade några droppar bra dock! Men det går absolut att utesluta.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  ISA
  20 september, 2015 at 14:24

  nu dog jag nästan lite… <3

 • Svara
  ISA
  20 september, 2015 at 14:24

  nu dog jag nästan lite… <3

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  20 september, 2015 at 15:19

  Vad gott det låter! Älskar nötsmör av alla möjliga slag 🙂

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  20 september, 2015 at 15:19

  Vad gott det låter! Älskar nötsmör av alla möjliga slag 🙂

Lämna ett svar