Efterrätt och gotte Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS Recept Vardagsuppdatering

Mjuk pepparkaka med mörk choklad

När jag var ute och tränade på Wenngarn tidigare i veckan hade jag med mig två sorters kakor, en låda till mitt träningssällskap och en till Martin och Jennifer som driver sportcentret. I varje låda låg det dels några bitar av saffranskladdkakan med marshmallows och lime jag skrev om häromdagen, samt den kaka jag idag tänkte ge er receptet på, nämligen en mjuk pepparkaka med bitar av mörk choklad. Båda sorterna uppskattades och fick stora tummen upp (som vanligt följt av ett förvånat ”är dessa verkligen nyttiga?!” hehe).

Den här mjuka pepparkakan är himla fin inte bara för hur god den blir – den är dessutom löjligt enkel att slänga ihop! Det du behöver, utöver ingredienserna, är följande; två skålar, en gaffel, en sked/slev samt en ugnsform i vanlig brödforms-format. That’s it!

mjukpkakachoco2

1 kaka:

** Skär butternutpumpa i ca 2×2 cm bitar, koka tills riktigt mjuk. Häll av kokvattnet och låt svalna. Mät sedan upp till receptet.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa/mosa pumpan. Rör ner mjölk och fibersirap.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser (utom chokladen) och vänd sedan ner i pumpa-blandningen. Blanda.
  4. Rör sist ner den hackade chokladen och häll alltihop i en ugnsform (jag använde den här brödformen med måtten 26×13 cm)
  5. Grädda i 25-30 minuter, låt svalna och skär upp!

mjukpkakachoco1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar