Julbaken har som jag nämnt tidigare varit igång sedan länge här hemma hos mig, men nu när vi når mitten av november börjar jag också allt mer klura på annat juligt. Ni vet, sådant där som fina klappar att ge människor man tycker lite extra mycket om. Jag sneglar på pyssel-prylar för att kunna knåpa ihop de allra sötaste klapparna. Jag funderar på vilket hembakat gotte som passar bäst att ge någon som inte önskar sig prylar, men alltid uppskattar något ätbart gjort med en rejäl nypa kärlek.
Såhär kommer julpeppen se ut här i bloggen kommande veckor:
- Jag har samlat ihop mina bästa julklappstips och kommer 2-3 gånger i veckan dela med mig av dessa till er. Det kommer vara allt från förslag på klappar till den som gillar skönhet & wellness till tips för den träningstokige till saker som passar bra att skicka till någon som bor längre bort.
- Vi kommer även ha en everydaystories-julkalender i år, jag och gänget. 24 luckor för er att öppna!
- …och självklart kommer jag bjussa på fler härliga och juliga recept! Självklart.
Förresten, på tal om sådant – HUR himla söt är inte den här adventskalendern?! 24 chokladpraliner – en för varje dag fram till jul. Genius.
Jag har såklart grundligt smakat mig igenom Österlen Choklad’s sortiment, och kan inte annat än konstatera att det är en sann upplevelse att äta dessa praliner. De är dessutom riktigt roliga att äta, för smakerna är minst sagt något utöver det vanliga..
Det finns en ask med smaker av österlen, en med smaker av världen och nu inför jul även en julbox. I ovan nämnda adventskalender finns omtyckta favoriter från båda smakkollektionerna samt årets julsmaker. Min favorit? Självklart gillar jag den med havssalt, den med tre sorters chili, och de klockrena smakerna från Österlen; äpplekaga och spettekaka. Men vet ni, den smak som jag trodde skulle falla mig minst i smaken visade sig bli min absoluta favorit – ”Canadian Brunch”. Det är, och håll i er nu, en ljus pralin med bacon, banan, lönnsirap. Jag säger ju det; att äta de här pralinerna är en upplevelse. En lite galen, men alldeles alldeles underbar upplevelse…
3 Kommentarer
Sara
16 november, 2015 at 11:04vilket bra tips med chokladkalendern!!! den ska jag ge i julklapp till mina kunder!
roethlisberger
16 november, 2015 at 16:48Åh, bästa klappen! Jag önskar ju lite extra mycket nu att jag var en av dina kunder…hehe. De är verkligen galet goda allihopa! Sen kan en ju undra lite vem som faktiskt klarar av att äta EN pralin om dagen med den där asken hemma men jaja.. 😉
Rund är också en form!
17 november, 2015 at 19:32Vilket bra tips! Den där chokladen ser fantastiskt god ut! 🙂