Övningar Träning workoutstories

Enkel övning för att ”hålla ihop” skuldrorna

På instagram la ja häromdagen upp en 15-sekunders sammanfattning med några av de rörlighetsövningar jag gör inför alla mina pass. Precis som jag skriver där till videon har de övningarna verkligen hjälpt mig, och idag till och med gillar jag de 5-10 minuterna på mattan innan jag sätter igång och lyfter. Det är väl så nära yoga den här damen kommer, så att säga 😉

Det är löjligt hur motigt det kan kännas att bara få tummen ur och faktiskt lägga de där ynka minutrarna, mig tog det flera år av ”jag borde…” men när det väl är en vana är det liksom inget en tänker på – det bara blir. En annan sak som bara blir, eftersom jag gjort det till en vana, är den enkla övningen jag tänkte visa er idag.

aktivering4st

Du behöver: ett gummiband. Motstånd rätt oviktigt, så länge det inte är för tungt. Gör såhär: håll armarna vågrätt rakt fram med lätt böjda armbågar. Släpp fram och isär skuldrorna, och dra sedan bak och ihop samtidigt som du bröstar upp dig. Tänk på att hålla skuldrorna sänkta under hela rörelsen.

Det här är min absolut favorit att köra mellan seten i princip alla övningar, för att ”påminna” mig själv om att få bak och hålla ihop hela paketet, så att säga (det ska alltså inte vara jobbigt, i så fall har ditt gummiband för mycket motstånd)

aktivering4st1

Andra inlägg jag skrivit på temat rörlighet:

Bättre teknik i benböj del 1del 2del 3del 4 – del 5 – del 6

Stretch för TFL-muskeln och fotrygg/smalben

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Emelie
  10 februari, 2016 at 14:29

  hur snygg rygg har inte du då fannypanny

 • Svara
  Emelie
  10 februari, 2016 at 14:29

  hur snygg rygg har inte du då fannypanny

Lämna ett svar