lifestories

En sådan där extrafin dag i början av april

Vissa dagar är lite extra fina. Sådär så att jag kommer på mig själv med att sitta rakt upp och ned och bara le hela vägen hem på pendeln, med magen bubblandes av finkänslor. Jag är väldigt uppmärksam på när dessa dagar kommer, för i perioder lyser de med sin frånvaro och då får jag verkligen anstränga mig för att minnas hur det känns att vara sådär rakt-igenom-glad. Så när de kommer, de där extrafina dagarna, suger jag åt mig så mycket energi och måbra-känslor jag bara kan.

I tisdags hade jag en sådan dag, en extrafin dag. Så jag var uppmärksam på bubblet i magen och jag njöt av leendet som följde med mig hem, och nu tänkte jag plocka fram den härliga känslan igen för att visa er vad jag ägnade min eftermiddag åt denna ovanligt fina dag i början av april. Den inleddes med en lunchdejt med min vän Sara på Sally Voltaire & Systrar.

sallys2

Sally Voltaire & Systrar ligger mitt i stan, inne på Åhléns City, och stället är poppis! Trots restaurangens ca 160 sittplatser var det smockat när vi kom dit strax före klockan 13. Vi hade riktig flyt som råkade timea två tjejer som precis ätit klart, och kunde slå oss ner ganska direkt vid bordet de lämnade. Där blev vi sedan sittande i över en timme, babblandes om allt möjligt och jag tänkte säkert tiotusen gånger att det är så himla fantastiskt, att jag tack vare den här bloggen och allt det jag kommit att göra kring den, har lyckan att stöta på och bekanta mig med guldkorn som Sara. Det är något jag är väldigt väldigt tacksam för.

”En modern restaurang med fokus på grönt” – det finns onekligen något för alla på menyn, både vego och icke-vego, och självklart finns det lika många fina valmöjligheter när det är dags för dessert. Förutom att man varje dag kan äta lunch, fika och middag på plats så kan man även ta med sig take away hem.

sallys1

Mysig, är det bästa ordet jag kan komma på för att beskriva restaurangen, stämningen är väldigt avslappnad och skön. På den svarta väggen är menyn skriven med krita, inredningen är ljus och hemtrevlig, och över bordslängorna hänger festliga ljusslingor – det känns lite som om man är på ett superhärligt ”garden party”! I anslutning till restaurangen finns också en minst lika mysig butik där man hittar allt man kan tänkas behöva i hemmet och till sig själv; från ekologisk hudvård till böcker till köksprylar.

Sara bestämde sig snabbt för kikärtsbollarna på dagens meny, och efter mycket om och men valde jag tillslut en risnudelsallad med räkor, betor, picklad lök och precis så mycket koriander som sig bör. Vi båda var mycket nöjda med våra val, supergott!

sallys3

När jag kramat Sara hejdå rörde jag mig mot tunnelbanan för att ta mig vidare till Södermalm och Paradiset Matmarknad. Där mötte jag upp mina vänner från Biofoods som bjudit in mig för att träffa teamet bakom Tony’s Chocolonely, en helt galet god chokladkaka från Amsterdam som nu lanseras här i Sverige.

tonys1

Förutom att Tony’s Chocolonely är otroligt god, så finns det dessutom en historia bakom; en berättelse om vad som egentligen händer bakom chokladindustrins kulisser och varför Tony’s överhuvudtaget finns. Det jag fick ta del av under timmen då jag lyssnade på det så kallade ”Tony’s Talk” vill jag berätta vidare för er, men jag tycker det förtjänar ett eget inlägg och kommer därför återkomma till historien i ett kommande inlägg. Stay tuned!

På vägen ut gick jag ett snabbt varv inne på Paradiset och bland alla de andra underbara godsakerna man hittar där, finns nu alltså även Tony’s Chocolonely – den läckra chokladen i glada förpackningar som är 100% slavfri och rättvis.

tonys2

Ja och så snabbt försvinner en eftermiddag! Det är inte alltid stora ting, som ger de där extrafina känslorna. Faktum är att det ofta tvärtom är de små sakerna, man ska bara vara uppmärksam på dem. Saker som nyfunna vänner och färgglada chokladkakor är mer än nog för att göra en tisdag i början av april lite extra fin.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    J
    10 april, 2016 at 08:25

    Jag har fortfarande inte varit på paradiset!! :O Måste ta mig dit!

Lämna ett svar