Okategorierat Övningar Träning workoutstories

Lite träningssnack: nytt upplägg, bälte från Wahlanders, och så ett litet benpass

Eftersom jag för tillfället inte har möjlighet att åka ut till Wenngarn sportcenter som vanligt för träna, då jag inte vill lämna Nala ensam hemma så länge, har jag nu köpt ett månadskort på mitt gamla gym. Det gym där jag för några år sedan lyfte en fri vikt för allra första gången, och nu var det nästan två år sedan jag var där senast. Ett enkelt gym och tyvärr har jag inga vänner som tränar där längre, MEN det ligger bara några hundra meter från mitt hem. Vilket alltså innebär ATT jag kan träna lite igen; små korta stunder när Nala tar nap kan jag smita iväg för lite välbehövlig egentid.

Förutom att jag nu är begränsad vad gäller tid (och alltså inte kan träna så som jag gjort det senaste året med rätt långa pass) och inte heller vet riktigt hur många pass jag kan skrapa ihop på en vecka, så var det ändå dags för mig att göra lite ändringar i träningen. Det senaste året har både min träningsfrekvens och -volym varit hög, vilket har slitit en hel del. Sådant märker en ju tyvärr ofta ”för sent” – efter många månader med konstant utveckling och ökad styrka så kommer en dag då en plötsligt bara är superklen. Där är jag alltså nu. Dags för förändring!

benpassIgår fick jag hem mitt bälte från Wahlanders (hur snabbt?!) så det fick jag inviga idag när jag böjde!

Jag tänkte nu alltså försöka hitta tillbaka till någon slags split-träning där jag delar upp kroppen på några pass som jag sedan kör de dagar jag har möjlighet. Idag körde jag alltså ett benpass och såhär såg det ut:

SUPETSET A:
A1: knäböj 5×5
A2: liggande leg curl 5×10

SUPERSET B:
B1: frontböj 4×10
B2: benspark 4×10

Raka mark 4×10

Benspark ”trippel”
– en övning jag inte riktigt vet vad jag ska kalla, men såhär gör jag iaf; jag ställer in en låg vikt (körde på 10kg idag tror jag) och gör först 10 repetitioner från botten där jag vänder halvvägs upp – sedan 10 repetitioner från mitten och hela vägen upp – slutligen 10 repetitioner full rörelse. Jag kör en sådan ”trippel” på höger ben, sen vänster ben, och sedan lägger jag på lite lite vikt (15kg idag) och kör en sista runda med båda benen.

Liggande lår curl, dropset.
– lätt vikt, så jag orkar ca 10-15 repetitioner, sedan sänker jag vikten ett snäpp och kör så många jag orkar igen, sedan sänker jag vikten ytterligare ett snäpp och kör så många jag orkar.

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  17 november, 2016 at 13:25

  Hej!

  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om hur man går upp i vikt på en hälsosamt sätt och på hur får i sig många kalorier på en dag på ett bra sätt och från bra livsmedel? Helst med konkreta förslag på rätter med mycket energi (men från bra livsmedel). Står överallt om hur man går ner i vikt men aldrig tvärtom. Jag har väldigt stort energibehov och tycker det är svårt. Personer i omgivningen som är lägre energibehov, säger bara drick grädde eller ät onyttigt. Men det är ju inte bra med mättat fett, socker och vitt vetemjöl. Har inte så höga inkomster så kan bara köpa dyr mat mat som avokado och lax ibland. Så gärna förslag på nyttig, energirik mat och som dessutom inte kostar väldigt mycket.

  Mycket tacksam!

  • Svara
   roethlisberger
   21 november, 2016 at 11:36

   Hej Sara!
   Jag har skrivit om detta tidigare, men kommer säkert göra igen. Om inte annat är det ett av kommande ämnen i podden som släpps snart 🙂 Kram!

 • Svara
  Sofia
  17 november, 2016 at 20:19

  Hej, vart är linnet ifrån? Letar enkla enfärgade linne.
  /S

  • Svara
   roethlisberger
   21 november, 2016 at 11:34

   Hej! Linnet är Nike, köpt på stadium om jag inte minns fel. Favvo!

 • Svara
  Heléne
  19 november, 2016 at 10:41

  När kommer er pod? 🙂

Lämna ett svar