Okategorierat workoutstories

Övningstips: Assisterade enarmspullups

Det där med chins och pullups… typisk färskvara. Ett år med mer eller mindre noll underhållsträning av nämnda övning/övningar, och jag har gått från att kunna köra chins med 30kg extra – till att kämpa med 5×5 på kroppsvikt. Hela rörelsen känns mest konstig och onaturlig, ha! En tröst är ändå att jag vet att om jag bara fortsätter köra några set i veckan så kommer styrkan snabbt tillbaka. Så jag har lagt in chins i träningen nu igen, då jag som jag skrev i förra veckan lagt om mitt träningsupplägg lite. För att livet krävde det, helt enkelt. Tränar du chins/pullups? Regelbundet eller som jag, snarare ”i perioder”? Har du kanske något tips?

Här kommer i alla fall ett tips från mig, som jag delade på min instagram efter förra veckans ryggpass där just chins ingick. Efter mina arbetsset chins (5×5) tog jag det gummiband jag kunde hitta, och lät det assistera mig i enarmspullups. Visst, kan tyckas vara lite överkurs att hålla på och träna sånt när jag inte orkar typ tusen vanliga pullups, men tja… jag tänker att om lite variation likt denna är vad som får mig att köra skiten överhuvudtaget, ja då är det värt det. Liksom.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar