Okategorierat Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Robinstudien – Forskningsstudie söker deltagare till KBT-behandling

För några dagar sedan fick jag ett mail från Anna, som jag tänker att jag gör bäst i att helt enkelt kopiera & klistra in rakt av här nedan, för er att ta del av. Även om jag får många mail med förfrågningar likt denna (och de flesta absolut för en bra sak) kan jag ibland tycka att det är svårt att ”få in dem” i mitt bloggflöde på ett sätt som känns naturligt. Men det här kände jag direkt att jag vill dela vidare med er, då jag fortfarande får många långa, fina mail från läsare/följare som berättar om sina trassliga livshistorier och frågar hur en ska göra för att må bättre. 

Läs all info om Robinstudien och hur en registrerar sig mm nedan, i det inklistrade mailet jag fått från Anna.


Robinstudien


Hej Fanny!
Jag har följt din blogg under flera år och har alltid tyckt du skriver ärligt och begripligt om psykisk ohälsa. Jag har därför valt att maila dig och be om hjälp. 

Vi är sex psykologstudenter vid Linköpings universitet som under vårterminen kommer att dra igång en behandlingsstudie av internetförmedlad KBT för personer som upplever nedstämdhet och depression. Just nu befinner vi oss i en rekryteringsfas, och söker personer som är över 18 år, har tillgång till internet, och kan tänka sig att delta aktivt i en internetförmedlad behandling över 10 veckor. Att delta är helt kostnadsfritt. Därför undrar vi helt enkelt om du skulle ha lust att på något sätt hjälpa oss att förmedla detta till dina följare. 

Man registrerar sig med hjälp av sin mailadress på hemsidan www.robinstudien.se

Sammanfattande budskap:

 • Upplever man problem med nedstämdhet eller depression finns det nu möjlighet att delta i internetförmedlad psykoterapi.
 • Behandlingen utgår från psykoterapiformen KBT.
 • Behandlingen är kostnadsfri.
 • För att delta måste man vara över 18 år.
 • Man måste ha tillgång till internet.
 • Man kan bo var man vill.
 • Behandlingen pågår i 10 veckor, med start i mitten av februari 2017.

Vänligen,
Forskargruppen bakom Robinstudien

robin

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom
  31 januari, 2017 at 12:17

  Spännande och viktig studie! Hoppas de får många deltagare.

 • Svara
  Olivia
  31 januari, 2017 at 20:22

  Synd att det inte var för ett halvår sedan, då hade jag gärna varit med! Tyvärr(?) så är jag i princip frisk nu 😉 Hoppas att ni som känner er kallade till detta får stor hjälp här eller från andra, ni är otroligt tuffa som orkar dras runt med nedstämdhet och depressioner!!!!! <3

Lämna ett svar