Ni har efterfrågat ”enklare” recept, som går snabbt att slänga ihop och innehåller sådant en brukar ha hemma. De här bollarna tar cirka ingen tid alls att göra och de smakar galet gott – min nya chokladbolls-favvo!
Nog för att chokladbollar av olika slag är svåra att misslyckas med, jag har själv gjort många olika varianter som smakat fantastiskt bra, men de här… de här är utan tvekan det närmsta jag kommit ”originalet” Delicato-bollar.
Topp tre egenskaper hos dessa delikata bollar:
- de är verkligen superenkla att göra (och snabbt går det)
- de är helt raw
- de är himla himla goda!
”DELIKATA BOLLAR” (copycat delicatobollar)
receptet ger 5-6 bollar
Du behöver:
- 2,5 dl cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 msk carobpulver
- 1/2 msk kakao
- en nypa salt
- 1 msk starkt kaffe
- 3/4 dl agavesirap
- 1/2 msk kokosolja
+kokosflingor att rulla bollarna i
Gör såhär:
- Kör nötter och kokosflingor i matberedare till ett mjöl.
- Tillsätt alla torra ingredienser och kör några varv till. Tillsätt slutligen kaffe, agave och kokosolja.
- Rulla till bollar och i kokosflingor. Låt dem stå i kylen en stund innan servering (förvara dem även i kyl, om de inte går åt på en gång)
3 Kommentarer
Receptet är inte raw!
9 februari, 2017 at 12:40Cashewnötter är faktiskt inte ”raw”. Dom är giftiga när dom är råa, och måste rostas/tillagas innan de säljs. Tredje stycket: https://sv.wikipedia.org/wiki/Cashew
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom
9 februari, 2017 at 19:47Smarrigt!
Malin
8 mars, 2017 at 09:42Sååå goda! ??? Har du räknat ut några näringsvärden?