BROWNIES & BLONDIES TÅRTOR & KLADDKAKOR

Chocolate Chip Cookie Dough-Kladdkaka

I helgen gjorde jag den här kakan. Lite för sent i lördagseftermiddag, och det hann bli för mörkt för att fota så jag tänkte att jag kunde göra det dagen därpå… tjii fick jag – en provtugga senare och det var kört. På söndag fanns ingen kaka kvar. Så jag gjorde en ny, och den fotades innan minsta lilla provsmak.

Tänk kakdeg.

Tänk krispiga chocolate chip cookies.

Tänk kladdig kladdkaka.

Tänk karamellig blondie.

Och så kombinerar du allihop – då får du den här kakan.

Jag har haft lite olika mjöler från Biofoods stående i skafferiet ett tag, och har nu börjat experimentera med dem i mat och bakverk. Det kanske verkar som att allt jag gör i köket hamnar här i bloggen, att allt ”bara blir bra” vid första försöket, men tro mig – det ligger många många timmars testande, justerande i recept, ombak och ombak en gång till, bakom de resultat som slutligen delas här i bloggen.

I den här kakan använde jag i alla fall rårismjöl från Biofood, ett mjöl som överraskade mig positivt! Jag föreställde mig att det skulle smaka sådär torrt, jordigt och tja… inte så gott? Men nu har det blivit lite utav en ny favorit, och jag har redan börjat skissa på fler recept att inkludera rårismjöl i.

CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH-KLADDKAKA

18cm i diameter

Du behöver:

* vill du inte använda kasein, borde tapiokamjöl funka fint. Söta eventuellt lite mer

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
 2. Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirapen, rör ihop, och ställ åt sidan.
 3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta in den i degen.
 4. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också, tryck sedan ut degen i den förberedda formen.
 5. Grädda i 12-15 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Anna-Karin Nilsson
  11 april, 2017 at 20:41

  Hej
  Ser gott ut och tänkte kanske ge mig på att baka denna men har inte rårismjöl. Vart hittar jag det eller vad kan jag byta ut det mot?
  Tack för en härlig blogg 😉

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   13 april, 2017 at 17:43

   Du hittar rårismjöl i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna (de vanliga kedjorna; Ica/Coop etc). Jag har också sett att apotek säljer sådant numera. Och så finns det att klicka hem online såklart – googla för att hitta webshop! 🙂

 • Svara
  Carolin
  12 april, 2017 at 04:49

  Mums!! Tyvärr har jag där jag bor (studentrum typ) inte tillgång till nån ugn, så skulle du kunna lägga ut lite recept man kan göra i micron eller helt no-bake (inte nödvändigtvis raw food)? Jag har försökt kolla i ditt recept-arkiv men drömmer mig mest iväg till allt annat gott o glömmer vad jag letar efter 😉

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   13 april, 2017 at 17:44

   Jag har faktiskt ganska många bo bake recept i receptarkivet, många av dem icke-raw. Jag kan samla några favoriter i ett inlägg 🙂

 • Svara
  Jes
  12 april, 2017 at 12:26

  Låter såååå gott! Vore kul med fler mjölkfria proteinrecept också (laktosintolerant +tänker att det kan vara bra att skära ner på mejeri.
  Har testat köpa hem rårisprotein nu som jag tänkte provbaka med 🙂

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   13 april, 2017 at 17:47

   Menar du främst att proteinet ska vara laktosfritt? Jag tänker att mjölkprodukter finns det gott om laktosfria alternativ för, om en vill byta ut dem. Men vill du bara se om det går att byta exempelvis vassle-/kasein proteinpulver mot ett laktosfritt proteinpulver så kan du kika under min flik ”guider” här uppe i menyn, där finns en kategori som heter ”baka med proteinpulver” där jag skrivit om just hur en byter ett pulver mot ett annat. Vilka byten som funkar, och vilka som inte gör det. 🙂

 • Svara
  Johanna
  17 april, 2017 at 18:42

  Mmmm, denna blev såååå god 😀 fick göra några små byten då jag inte hade alla ingredienserna men blev super ändå!!! tack för ännu ett underbart recept, passade super nu till påsken!

 • Svara
  lollo
  4 oktober, 2017 at 09:25

  Kan man byta ut rårismjölet mot kokosmjöl eller mandelmjöl istället? 🙂 och ungefär hur mkt av varje ? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 oktober, 2017 at 11:50

   Jag har inte provat men skulle inte välja nötmjöler här, då det binder vätska på ett helt annat sätt och konsistensen blir annorlunda. Vill du byta ut rårismjöl skulle jag köra på antingen vanligt rismjöl, vetemjöl, amaranthmjöl eller ev quinoamjöl. 🙂

Lämna ett svar