Ibland blir något av det jag bakar sådär extra gott. Så gott att jag inte riktigt kan bara ”lämna och gå vidare”. Det känns helt enkelt inte rimligt att ”gå vidare” och skapa nya recept, när jag har en riktig fullträff i receptarkivet. Samtidigt har jag ju alldeles för många nya idéer (som jag är alldeles för ivrig att testa) för att baka exakt samma gotte flera gånger om.
Min lösning blir således att utveckla tidigare succéer. Det är alltid lika härligt när jag ställer mig och bakar med ett färdigt basrecept att utgå från, som jag vet garanterat ger ett fint resultat.
De här marshmallow-fyllda kladdkakemuffinsen är ett fantastiskt exempel på ”vidareutveckling av befintlig favorit”. Jag utgick från ett av mina favoritrecept all times: kladdiga choklad- & hasselnötsmuffins och fyllde dem med sockerfritt marshmallow fluff.
That’s it – ibland behöver en inte uppfinna hjulet på nytt, ni vet. Tillsätt bara några slevar marshmallow fluff så blir det nog hur bra som helst.
KLADDKAKEMUFFINS med marshmallowfyllning
receptet ger ca 8 muffins
Du behöver:
- 2 msk (35g) hasselnötssmör
- 2 msk (30g) kokosolja
- 2 msk (35g) Barebells hasselnötskräm
- 1 ägg
- 1/2 dl (75g) fibersirap gold
- 2 dl (65g) mandelmjöl, EJ fettreducerat
- 4 msk (30g) kakao
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- ca 1 dl hemgjort marshmallow fluff
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och sprid ut 8 muffinsformar (föredragsvis i silikon, pga helt klart smidigast) på en plåt.
- Rör ihop hasselnötssmör, kokosolja, hasselnötskräm, ägg och sirap i en bunke (för hand med sked eller handvisp)
- I en annan bunke, blandar du resterande ingredienser (utom marshmallowfluff)
- Vänd ner den torra blandningen i ägg/nötsmörs-blandningen och rör ihop till en jämn smet.
- Fördela ca 2/3 av smeten i muffinsformarna, klicka på marshmallowfluff och toppa sedan med resterande chokladsmet.
- Grädda i ca 10 minuter (använd teststicka och ta ut när du tycker de är lagom kladdiga för din smak)
Pssst! Efter en natt i kylen (eller två!) blir de ännu lite kladdigare och ännu lite härligare. Just sayin.
1 Kommentar
Jordnötsblondies med marshmallow-fluff & choklad – Roethlisberger.se
13 december, 2017 at 11:08[…] På några minuter gör en enkelt eget (sockerfritt) marshmallow-fluff, och med det kan en sedan göra oändligt många galet goda grejer — exempelvis mina Nutella S’mores proteinbars eller kladdkakemuffins med marshmallowfyllning. […]