Efterrätt och gotte Kost Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR Vardagsuppdatering

Seg måndag och fina Peanutbutter-cookies

Det här var en seg måndag. Vaknar tidigt nu för tiden (men så däckar jag ju klockan tio om kvällarna också, jag och Ulla 85 år..) så sedan 7 imorse har jag pysslat med ditten och datten. Det var tänkt att bli en vilodag idag då ungefär alla kroppsdelar som kan kännas har gjort sig rejält hörda efter veckans pass. Men efter lunch orkade jag inte jobba vid datorn mer utan tog mig till gymmet i alla fall. Benen var helt okej fräscha så fick bli ett kort pass på strax under timmen med lätta vikter och många repetitioner, det kändes lagom idag 🙂

Annars har jag stått en del i köket under förmiddagen också. En sats gottebollar, förberedande av kvällens middag (morotsgratäng och ingefärslax), och så min nya favorit: peanutbutter-cookies.Hur goda som helst, knapriga utanpå och sega inuti. Små sötsalta kakor att äta lite när som! Själv åt jag sista kakan från förra satsen av dessa till lunchen idag (åt förövrigt världens bästa lunch – för hälften var gotte så som chokladmuffins, gottebollar och kakor 😀 det bästa med att baka ”nyttiga godsaker” är att man kan äta dem till frukost!)

 • 1 dl jordnötssmör
 • 3/4 tsk bikarbonat
 • 3 msk mjöl (jag använde soyamjöl)
 • 4 msk stevia strö
 • 2 msk kokossocker (eller brunt socker)
 • 2 msk äppelmos
 • 1/2 tsk vaniljpulver
Blanda de torra ingredienserna noga, ha sedan i äppelmos och jordnötssmör och arbeta ihop en smidig deg. Forma bollar och ställ in i kylen i minst en timme. Lägg dem sedan på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck till så de blir platta (de rör sig inte mycket sedan, flyter liksom inte ut, så forma dem som du vill ha dina kakor!) och grädda i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. Låt svala fem minuter och avnjut sedan med exempelvis ett glas mjölk. Mums! 😀

 

Du kanske gillar

13 Kommentarer

 • Svara
  Lina
  6 augusti, 2012 at 18:49

  Åh så gott 🙂 Du är så duktig och påhittig i köket! Man får verkligen mycket inspiration av din blogg! TACK!! Jag undrar vad du jobbar med? Slutförde du PT utbildningen?

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 19:19

   Ja de är superdupermeegagoda 😀 tack, kul att höra! Jag var tvungen att avbryta utbildningen efter några dagar (privata skäl, men jag svimmade och det vara bara lika bra att åka hem) men kommer börja igen den 1a september – så senare i höst beräknas jag väl vara klar PT 😀 just nu jobbar jag lite som fotograf, slipar på kokbok, och lite annat som är på g men jag inte kan skriva om här ännu.. 🙂

 • Svara
  Lina
  6 augusti, 2012 at 18:49

  Åh så gott 🙂 Du är så duktig och påhittig i köket! Man får verkligen mycket inspiration av din blogg! TACK!! Jag undrar vad du jobbar med? Slutförde du PT utbildningen?

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 19:19

   Ja de är superdupermeegagoda 😀 tack, kul att höra! Jag var tvungen att avbryta utbildningen efter några dagar (privata skäl, men jag svimmade och det vara bara lika bra att åka hem) men kommer börja igen den 1a september – så senare i höst beräknas jag väl vara klar PT 😀 just nu jobbar jag lite som fotograf, slipar på kokbok, och lite annat som är på g men jag inte kan skriva om här ännu.. 🙂

 • Svara
  Åsa
  6 augusti, 2012 at 20:07

  Ser lika gott ut som vanligt när du bakar! Önskar jag var lika bakglad (hatar det) för man blir ju lite lätt sugen av alla fina bilder!

 • Svara
  Åsa
  6 augusti, 2012 at 20:07

  Ser lika gott ut som vanligt när du bakar! Önskar jag var lika bakglad (hatar det) för man blir ju lite lätt sugen av alla fina bilder!

 • Svara
  Therese
  18 augusti, 2012 at 13:25

  åh, jag blir så underbart peppad av att läsa din blogg, den är helt underbar! och ditt sätt att sätta ord på vissa saker får mig nästan rörd. du ger mig så fina perspektiv på livet!

  dessa kakor var verkligen helt underbara! till och med min pojkvän som hatar nyttiga experiment gillade dem, riktigt bra 🙂 hackade i lite mörk choklad också och det blev kanon! kram och massor av tack! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   18 augusti, 2012 at 15:31

   åh tack för din fina kommentar!! Gör mig så himla glad att kunna.. beröra. Verkligen, så tack för att du tar dig tid att kommentera!
   och roligt att också b-friend gillade dem 😉 jag ääälskar dessa, åt just sista kakan av min senaste sats (som inte ens hann bli kakor utan under timmen de stod i kylen bestämde jag att de fick bli kak-degs-kakor 😀 sååå gott!)
   kram och tack själv!

 • Svara
  Therese
  18 augusti, 2012 at 13:25

  åh, jag blir så underbart peppad av att läsa din blogg, den är helt underbar! och ditt sätt att sätta ord på vissa saker får mig nästan rörd. du ger mig så fina perspektiv på livet!

  dessa kakor var verkligen helt underbara! till och med min pojkvän som hatar nyttiga experiment gillade dem, riktigt bra 🙂 hackade i lite mörk choklad också och det blev kanon! kram och massor av tack! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   18 augusti, 2012 at 15:31

   åh tack för din fina kommentar!! Gör mig så himla glad att kunna.. beröra. Verkligen, så tack för att du tar dig tid att kommentera!
   och roligt att också b-friend gillade dem 😉 jag ääälskar dessa, åt just sista kakan av min senaste sats (som inte ens hann bli kakor utan under timmen de stod i kylen bestämde jag att de fick bli kak-degs-kakor 😀 sååå gott!)
   kram och tack själv!

 • Svara
  miriam
  25 september, 2012 at 18:53

  Hej!
  Älskar din blogg och dina recept, 1000 tummar upp!
  Jag undrar om du vet näringsinnehållet på det här receptet?:)

 • Svara
  miriam
  25 september, 2012 at 18:53

  Hej!
  Älskar din blogg och dina recept, 1000 tummar upp!
  Jag undrar om du vet näringsinnehållet på det här receptet?:)

 • Svara
  Strawberry Cheesecake-glass (copycat B&J) – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:18

  […] där kakdegsplupparna, är egentligen bara en twist av degen till mina gamla favoriter peanutbutter cookies, men istället för jordnötssmör använder jag här mandelsmör. Och det av ett för mig nytt […]

Lämna ett svar