Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Trippel Himmel!

Nu var det lite för länge sedan jag la upp ett riktigt chokladigt, riktigt festligt och riktigt fint recept, visst?! Det har varit mer mat och vegetariska lekar än chokladbomber den senaste tiden. Men nu, nu kommer det. Väl värt väntan, tro mig!

Tre lager himmel. Tre lager som bara smälter ihop i munnen till en underbar smaksentation… en botten med tre sorters nötter och len kolasmak, ett mittenlager med smak av karamell med chocolate chips… överst ett chokladlager som pricken över i. Jag skulle vilja förklara smaken, konsistensen och den otroliga glädjen som börjar bubbla i magen när man äter en bit av denna godsak, men jag kan inte. Jag vet inte hur. Så istället rekommenderar jag er att göra den själv. Det bara måste ni.trippelhimmel1

Botten:

 • 50g pekannötter
 • 40g mandel
 • 50g cashewnötter
 • 1 msk kokossocker
 • 5 dadlar
 • 2 skopar proteinpulver med vaniljsmak
 • 2 msk havremjöl
 • en nypa havssalt
 • + 4 msk kokosolja

Mixa allt utom kokosoljan. När det blivit ”mjöligt” tillsätt fettet och mixa igen. Tryck ut i en form med bakplåtspapper i botten.

Mitten:

 • 2,5 dl dadlar
 • 4 msk kokosolja
 • 1 msk cashewsmör
 • 1 msk mandelsmör
 • 1 msk agave
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 2 msk mjölk
 • en nypa salt
 • 2 msk ”chocolate chips”

Börja med att ”snabb-svälla” dadlarna. Det gör du genom att ta ut kärnorna, sedan kokar du upp rikligt med vatten i en kastrull, stränger av värmen och har i dadlarna. Låt det ligga i 20 minuter och häll sedan av. Mixa allt utom chokladen, rör ner den för hand när du har en slät smet, och fördela allting över botten. Ställ in i frysen någon timme.

Top:

 • 1,5 dl kakao
 • 5 msk kokosolja
 • 5 msk agave

Blanda ihop (är fettet väldigt hårt smälter du det och rör försiktigt ihop med kakao och agave) du ska få en tjock, nästan smulig massa. Tryck ut över de andra lagren och låt stå i frysen tills allt är genom stelnat. Du kan då skära den i bitar och äta direkt!

trippelhimmel2En ruta av denna skulle göra sig fint som efterrätt på nyår, kan jag lova!

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Vickan
  26 december, 2013 at 18:51

  Så många lockande recept och vanligtvis så lite tid att prova dem. Men nu, nu är det julledigt så idag testade jag din currygryta med jordnötssmör, stor tumme upp så den kommer göras om och om igen. Och så provade jag mandelkakorna. Mina såg inte så kul ut men smakade överraskande gott. Så ja de kommer också att göras igen. 🙂

 • Svara
  Vickan
  26 december, 2013 at 18:51

  Så många lockande recept och vanligtvis så lite tid att prova dem. Men nu, nu är det julledigt så idag testade jag din currygryta med jordnötssmör, stor tumme upp så den kommer göras om och om igen. Och så provade jag mandelkakorna. Mina såg inte så kul ut men smakade överraskande gott. Så ja de kommer också att göras igen. 🙂

 • Svara
  Frida
  27 december, 2013 at 21:11

  Jag håller med om att det var längesedan det kom upp något chokladigt! Jag älskar alla dina inlägg men de som innehåller choklad är mina absoluta favoriter:)

 • Svara
  Frida
  27 december, 2013 at 21:11

  Jag håller med om att det var längesedan det kom upp något chokladigt! Jag älskar alla dina inlägg men de som innehåller choklad är mina absoluta favoriter:)

 • Svara
  Karin
  28 december, 2013 at 09:08

  Hej! Jag fick en förpackning four sigma foods reishi i julklapp. Har du testat den sorten? Jag hade höga förhoppningar om smaken, men det var bland det värsta jag smakat. Det smakar ju lite lakrits (som jag vanligtvis älskar) men mest gammalt och konstigt. Har du något tips på hur man kan få det att smaka godare?

  • Svara
   roethlisberger
   28 december, 2013 at 09:52

   jag har inte smakat den varianten. I början gillade jag inte Lions Mane, drack den dock kall då… varm och efter några gånger ÄLSKAR jag den. Kanske ”vänjer” du dig, eller så gillar du helt enkelt inte den smaken! Prova att ha den i bakverk, koka gröt i den, ha i smoothie eller glass eller gör is-te eller… ja, möjligheterna är oändliga 😉

 • Svara
  Karin
  28 december, 2013 at 09:08

  Hej! Jag fick en förpackning four sigma foods reishi i julklapp. Har du testat den sorten? Jag hade höga förhoppningar om smaken, men det var bland det värsta jag smakat. Det smakar ju lite lakrits (som jag vanligtvis älskar) men mest gammalt och konstigt. Har du något tips på hur man kan få det att smaka godare?

  • Svara
   roethlisberger
   28 december, 2013 at 09:52

   jag har inte smakat den varianten. I början gillade jag inte Lions Mane, drack den dock kall då… varm och efter några gånger ÄLSKAR jag den. Kanske ”vänjer” du dig, eller så gillar du helt enkelt inte den smaken! Prova att ha den i bakverk, koka gröt i den, ha i smoothie eller glass eller gör is-te eller… ja, möjligheterna är oändliga 😉

 • Svara
  Sofia
  21 januari, 2014 at 14:22

  Jisses!
  Alltså, jag står precis med en form Trippel-himmel (och ett flin över hela ansiktet) och vet att jag inte kommer att behöva laga någon middag. För dessa går ju inte sluta äta, H-E-L-T magiska.
  Tack för ännu ett fantastiskt recept, du är så himmelens duktig!!

 • Svara
  Sofia
  21 januari, 2014 at 14:22

  Jisses!
  Alltså, jag står precis med en form Trippel-himmel (och ett flin över hela ansiktet) och vet att jag inte kommer att behöva laga någon middag. För dessa går ju inte sluta äta, H-E-L-T magiska.
  Tack för ännu ett fantastiskt recept, du är så himmelens duktig!!

 • Svara
  Carro
  12 februari, 2014 at 21:43

  Först å främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg ❤️ Så mycket gott å med massor av inspiration! I receptet är d inte färska dadlar du använder!? Eller ska man göra så även med färska? Mvh

 • Svara
  Carro
  12 februari, 2014 at 21:43

  Först å främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg ❤️ Så mycket gott å med massor av inspiration! I receptet är d inte färska dadlar du använder!? Eller ska man göra så även med färska? Mvh

 • Svara
  Anna
  24 oktober, 2014 at 14:56

  Hej! Det här låter ju himla gott! Men jag undrar vad man kan ta istället för proteinpulver?

 • Svara
  Anna
  24 oktober, 2014 at 14:56

  Hej! Det här låter ju himla gott! Men jag undrar vad man kan ta istället för proteinpulver?

Lämna ett svar