LUNCH & MIDDAG

Vild kebab med sötpotatis-pommes och test av kvargsåser

När jag avfrostade frysen i förra veckan hittade jag ett paket kronhjortskav som jag helt glömt att jag köpt. Det visade sig vara ett frys-fynd med helt perfekt timing, för dagen därpå ville jag göra något snabbt men ändå lite ”fredagsfestligt” till middag.

Jag har lånat min pojkväns airfryer och är i full gång att testa alla möjliga olika recept (inklusive krispiga småkakor och fluffiga muffins, för att inte tala om de här supersmarriga wasabinötterna jag visade på min instagram i förra veckan) så jag visste redan att jag ville använda den för att göra sötpotatis-pommes. Det blev ju alldeles perfekt att under tiden potatisen tillagades i airfryern, steka upp viltskav ihop med rödlök, vitlök och lite kryddor (jag använde faktiskt bara kebabkrydda).

Skav tar ju inte många minuter att tillaga så jag fixade ihop en enkel sallad också, med sådant jag hade hemma i kylen. Till detta testade vi även två av de nya kvargsåserna från Njie; Bearnaise och Barbeque. Bean blev, lite otippat faktiskt, min favorit av de två. Det finns en tredje smak också, Tex Mex, den har jag inte smakat ännu men eftersom jag blev positivt överraskad av de här två kommer jag nog smaka den snart också. Allt måste ju testas, ni vet!


PÅ TAL OM KEBAB! Förra våren gjorde jag egen kebab, och det receptet vill jag passa på och tipsa om på nytt här. För det är förutom väldigt gott faktiskt också superenkelt att göra själv! Här hittar ni det: hemmagjord kebab med kiwi- & jordgubbssalsa

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar