När första laddningen av mina salta snickers-proteinbollar tagit slut gjorde jag genast en ny, lite annorlunda variant av bollar. Baserat på samma recept men denna gång gjorde jag dem nötfria, med smak av jordgubb och vit choklad. De är söta att se på, snabba och enkla att slänga ihop – och framför allt så är de supergoda!
ROSA PROTEINBOLLAR med vit choklad & jordgubb
receptet ger ca 12 bollar
Du behöver:
- 1/2 dl (30g) solrosfrön
- 1/2 dl (16g) kokosflingor (+några matskedar extra till coating)
- 1/4 dl (7g) kokosflakes (eller mer kokosflingor)
- 1 påse Barebells proteincrisps i smaken vit choklad & jordgubb (uppdelat 40g i bollarna och resten till coating)
- 1 msk vassle proteinpulver med vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1 msk (saltad) hemgjord kolasås
- 1/2-1 msk Barebells milkshake med jordgubbssmak
Gör såhär:
- Mixa (i mixer eller matberedare) först protein cripsen snabbt, häll över lite mindre än hälften i en skål och ställ åt sidan så länge.
- Tillsätt sedan resterande ingredienser (allt förutom milkshake) och mixa ihop. Kör inte för länge, du vill ha kvar lite ”crunch”.
- Flytta över degen/smeten till en bunke och tillsätt milkshake, 1/2 msk i taget, som du ”knådar” in för hand. Ställ sedan in i kylen en stund.
- Gör coatingen genom att röra ihop det sparade crisps-krosset och ungefär lika mängd kokosflingor (några matskedar). Med lätt fuktade händer, forma degen till (ca 12) bollar och rulla dem i coatingen. Förvara sedan bollarna i kylen.
1 Kommentar
Sara Valfridsson
13 september, 2017 at 15:35Det här ska jag testa idag, tack för bra recept!