Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering VEGAN

Pumpamuffins med salt cashew/kola-frosting (med vegan-alternativ)

Ibland blir det muffins med lite frosting…

…och ibland blir det frosting med lite muffins.

pumpacashew1

Men vem har någonsin klagat på för mycket frosting? Ingen vettig människa. Jag frostade modellen på bild lite extra (tydligen så pass mycket att herr muffin säckade ihop helt, det noterade jag inte förrän jag tog en tugga..) och lät förvarade sedan resterande muffins ofrostade i kylen. Frostingen som då blev över kan jag meddela passar till ungefär allt; på yoghurten, att dippa äpple i, att bra på fröknäcke… på gröt – lovely.

För 6 muffins:

 • 240g pumpapuré (finns att köpa, eller gör själv genom att koka pumpa mjuk och mixa till puré)
 • 60g kasein med vaniljsmak (*se veganalternativ nedan*)
 • 60g kokossocker
 • 50g havregryn
 • 2 msk chiafrön
 • 2 dl mandelmjölk
 • 30 droppar med toffee-smak (jag använder dessa från myprotein)

Mixa ihop ba. Grädda på 160 grader – länge. Jag hade mina inne i 45-50 minuter men fullt så länge hade kanske inte behövts, de blir ”o-kladdigare” när de svalnar. Däremot sjunker de ihop en aning, som ni kan se på bilderna.. (Positive thinking: mer plats för frosting!)

* VEGAN * – använd ärtprotein, kan även funka med andra veganska proteinpulver men ta gärna något med vaniljsmak och ja, använder man ris så smakar det liksom… ris. Vassle funkar ej, så kasein eller veg-protte i detta recept!

Frosting:

 • 100g cashewsmör (jag älskar myproteins med crunch, har det till typ allt)
 • 120g tjock yoghurt (eller kvarg. Veganska grejer som tjockare soygurt funkar säkert också! Har dock inte testat)
 • 30 droppar med toffee-smak
 • en rejäl nypa salt

Bara att röra ihop, eventuellt ställa in i kylen ett tag medan muffinsen svalnar, innan man frostar.

pumpacashew2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  17 februari, 2015 at 18:12

  dog lite när jag läste rubriken!

 • Svara
  Emma Hå
  17 februari, 2015 at 21:52

  Hej! Jag är en helt ny läsare som precis hittat hit, och det känns verkligen som om jag hittat en blogg som jag gillar. Det verkar som du har gjort en hel del resor i livet: anorexi, övervikt,undervikt, vältränad… Men jag får inte ihop det. Det känns som att dina perioder löper om varandra och jag får ingen ordning på saken. Var du överviktig innan du blev sjuk? Eller har du gått ner mycket i vikt flera gånger? Det skulle vara grymt om du ville dela en kortversion av din historia, och kanske lägga in den under ”om mig” eller liknande. Tack på förhand! =) /Emma

Lämna ett svar