Vardagsmat som går snabbt att fixa, och dessutom smakar lika bra dagarna efter i matlådan – det är bra vardagsmat det! Här i form av nötfärsbiffar med grekiska smaker, serverade med en grön pastasallad med fetaost. Supergott!
GREKISKA NÖTFÄRSBIFFAR med grön pastasallad med fetaost
Biffar: (8 stycken)
- 500g nötfärs
- 1 äggvita
- 3 msk röd pesto, jag använde Ica’s paprika pesto
- 1/2-1 msk vitlökspaste (alternativt 1-2 pressade vitlöksklyftor)
- 1 msk färsk basilika, hackad och väl packad i måttet
- färskmalen vitpeppar
- salt
Pastasallad:
- pasta av valfri sort, jag använde 1 paket grön bönfettuccine från Nick’s
- 1 tomat
- 1/2 rödlök
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk färsk basilika, hackad och väl packad i måttet
- 1 msk färsk persilja, hackad och väl packad i måttet
- 1 tsk vitlökspaste (alternativt 1 pressad vitlöksklyfta)
- 1-2 tsk citronsaft
- malen svartpeppar
- salt
- 150g tärnad fetaost
Gör såhär:
- Börja med biffarna; ner med alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop förhand. Ställ in i kylen så länge, och fortsätt med pastasalladen;
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, spola med kallt vatten och låt svalna.
- Träna tomat och skiva rödlöken tunt. Ställ åt sidan.
- Rör ihop balsamvinäger, örter, vitlök och citronsaft i en stor skål. Salta och peppra.
- Vänd slutligen ner pasta, tomat, rödlök och fetaost i dressingen.
- Ta ut den förberedda nötfärsen ur kylen och forma till 8 biffar. Stek i valfritt matfett, först på hög värme i några minuter på var sida så de får yta, sänk sedan värmen tills de är färdiga.
1 Kommentar
Isabel Boltenstern
12 oktober, 2017 at 18:47De där biffarna ser HELT magiska ut?! Måste prova laga de! :*