DIY-pyssel

Julklappstips: ”Hot cocoa mix for one”

Efter en supermysig vecka här nere i Schweiz är det idag dags för oss att resa hem till Sverige igen. Det känns märkligt att julen är så väldigt nära nu och jag känner mig, inte helt otippat, inte alls klar med allt pyssel och alla klappar jag vill hinna få klart…

Men en sak jag förberedde redan innan avfärd mot Schweiz var de här ”hot cocoa mix for one” – och de blev så himla söta tycker jag! Vem blir inte bli glad för något som är gott OCH fint? Något som är chokladigt, dessutom.

Principen här är densamma som med kakmixerna jag bloggade om i förra veckan, det vill säga du tar en fin burk (jag köpte små glasburkar på Clas Ohlson som rymmer 70ml, precis lagom för en ”single serving”-hot cocoa) och sedan fyller du den med ingredienserna i snygga lager.

Från botten och upp:

 • Varm choklad-mix. Gör själv eller använd färdig. Jag gjorde sistnämnda och använde Nick’s chokladdryck.
 • Choklad. Mörk, ljus eller vit – eller en blandning. Jag körde på färdiga chokladknappar (de här från Odense, finns i typ alla mataffärer)
 • Ev. smaksättning. Jag mixade polkagrisar och hade i några burkar, och de burkar jag inte ville ha någon smak i alls ”piffade” jag med lite snöflinge-strössel.
 • Mini-marshmallows. Eller uppskurna vanliga (jag använde sockerfria, av märket De Bron) och gärna i färg som matchar/passar ev. smaksättning, jag använde till exempel ljusrosa till polka-varianten.

Vad gäller mängder…. jag mätte ingenting. Enligt förpackningen av chokladdrycken jag använde är 2 tsk pulver lagom till 2 dl vätska. Jag hade betydligt mer i mina burkar, även om jag gjort dem som ”single servings”, kanske 2 msk snarare? Men jag tänker två saker; dels ser jag den där gigantiska koppen framför mig, det är väl så en SKA dricka varm choklad? Den koppen rymmer minst dubbla 2 dl. Sedan tänker jag att det är ju lättare att ha i mer vätska om det skulle bli en för ”stark” choklad, än vad det är att ta bort vätska om en råkar få en för ”mesig” choklad…

Jag skrev inga instruktioner till mina burkar, men vill en göra det så skulle de väl lyda något i stil med ”rör ihop burkens innehåll med varm mjölk/vatten”. För svårare än så är det inte!


Tidigare bloggade julklappstips:

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Jonna
  17 december, 2017 at 14:19

  Men vilket bra tips! Så himla söta! Undrar vart du får tag på de bronz marshmallows? Har letat lite överallt, i både stora och små affärer av olika märken i Stockholm men inte hittat 🙁

  • Svara
   roethlisberger
   3 januari, 2018 at 07:19

   Visst är de söta!? Och de blev väldigt uppskattade små julklappar 🙂 Ang marshmallow så JAG VET, det är hopplöst att hitta. När jag väl hittar dem (vilket jag i princip alltid har gjort på olika stora Coop-butiker, om jag inte minns helt fel) köper jag på mig några påsar, så det finns hemma. Så roligt att inkludera i bak och godistillverkning, ju! Mitt främsta tips är med andra ord att kika på stora Coop, om du har någon sådan nära dig. Jag har tyvärr aldrig köpt i Stockholm (däremot finns det lustigt nog ALLTID på Coop i Simrishamn, haha, så ska du av någon orsak ner till Österlen är det ett hett tips…)

Lämna ett svar