DIY-pyssel Julmys

DIY läppbalsam med vanilj & honung

När jag för två år sedan tipsade att ge bort hemmagjorda hud- och hårvårdsprodukter skrev jag också om Evelinas Ekologiska och alla hennes fina ”recept”. Just hud- och hårvård, och framför allt hur en gör egen, är ju inte direkt inom min expertis, om vi säger så. Men det är verkligen en rolig sak att ge bort, exempelvis till jul, och de gånger jag testat att göra egen har det blivit så himla bra, så jag ville göra lite grejer även detta år. När jag googlat runt för att få idéer och tips har jag ofta landat just hos Evelina, och dagens recept kommer raka vägen från hennes blogg. Jag har dock tripplat Evelinas recept, då det var för 1 burk läppbalsam och jag ville göra några fler. De är nämligen del i små söta ”hemma spa-paket” jag kommer ge bort i jul.


LÄPPBALSAM med vanilj & honung

för 5-6 små burkar

Du behöver:

  • 15 g bivax
  • 15 g kakaosmör
  • 4,5 msk mandelolja
  • 2-3 krm vaniljolja
  • 2/3 tsk honung
  • naturlig e-vitamin (valfritt, jag tillsatte någon droppe för hållbarhet)

+ små burkar

Gör såhär:

  1. Smält ihop alla ingredienser utom honungen i en värmetålig skål i vattenbad.
  2. Ta sedan av skålen från kastrullen, tillsätt honungen och rör tills den blandats med övriga ingredienser.
  3. Häll upp läppbalsamet i burkar.

* Jag beställde alla ingredienser (inte honungen) från Opella.se

Du kanske gillar

3 Kommentarer

Lämna ett svar