Våra grannar har ett plommonträd i trådgården och eftersom cirka all frukt nu mognar samtidigt är det fritt fram för alla att plocka plommon i mängder. Förutom att det är trevligt att ha en välfylld skål med plommon på köksön så finns det ju en himla massa gött att göra med dem, och det första jag ville testa var att göra en plommon chutney. Den blev supergod och i helgen tänkte jag ha den på en ostbricka, tror den gör sig himla bra med ostar av olika slag!
PLOMMON CHUTNEY
Du behöver:
- 300g plommon
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk skuren gold
- 4 msk fibersirap gold
- 2 msk vinäger (jag använde äppelcidervinäger)
- salt
Gör såhär:
- Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök.
- Ner med allt i en kastrull, låt koka upp och låt sedan småkoka i 30-40 minuter.
- Låt svalna och förvara sedan i kyl.
Inga kommentarer