BROWNIES & BLONDIES JULRECEPT Recept

Pepparkaksblondie

Den här blondien blev precis som jag önskade; kladdig och med mycket pepparkakssmak. Det är som att äta pepparkaksdeg! Fast nästan ännu godare.


PEPPARKAKSBLONDIE

receptet ger 4 blondies

Du behöver:

  • 115g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
  • 45g mandelsmör
  • 4 msk sirap, jag använde fibersirap gold
  • 2 msk sukrin gold (eller annan brun sötning, så som farin- eller kokossocker)
  • 1 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
  • 1/8 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk bakpulver
  • en rejäl nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk pepparkakskrydda

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
  3. Mixa ihop kikärtor med mandelsmör och sirap till en jämns smet. Tillsätt sukrin gold, kokosmjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och pepparkakskrydda och mixa igen.
  4. Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och grädda i 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Sofia Wallin
    20 december, 2018 at 15:52

    OMG! Gjorde denna precis just nu, dubbel sats med honung (hade ingen sirap) och godness gracious, precis som att äta pepparkaksdeg! Kommer definitivt bli en återkommande favorit.

Lämna ett svar