Den här blondien blev precis som jag önskade; kladdig och med mycket pepparkakssmak. Det är som att äta pepparkaksdeg! Fast nästan ännu godare.
PEPPARKAKSBLONDIE
receptet ger 4 blondies
Du behöver:
- 115g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 45g mandelsmör
- 4 msk sirap, jag använde fibersirap gold
- 2 msk sukrin gold (eller annan brun sötning, så som farin- eller kokossocker)
- 1 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk pepparkakskrydda
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med mandelsmör och sirap till en jämns smet. Tillsätt sukrin gold, kokosmjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och pepparkakskrydda och mixa igen.
- Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och grädda i 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.
1 Kommentar
Sofia Wallin
20 december, 2018 at 15:52OMG! Gjorde denna precis just nu, dubbel sats med honung (hade ingen sirap) och godness gracious, precis som att äta pepparkaksdeg! Kommer definitivt bli en återkommande favorit.