De är enkla och snabba absolut, men framför allt så är de farligt goda. Gör inte dessa bollar om du är rädd för att råka äta upp dem allihop på direkten. För SÅ goda är de. Och perfekta för att komplettera en frukost, som liten dessert efter lunchen, eller bara som mellis.
DOUBLE CHOCOLATE COOKIE DOUGH-BOLLAR
Du behöver:
- 1/2 dl havremjöl (25g)
- 1/4 dl mjöl, jag använde majsmjöl
- 1 msk kasein, jag använde ett i chokladsmak
- 1 tsk sukrin gold
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 msk kokosolja
- 1 msk mandelsmör
- 1/4 dl sirap, jag använde sirap med honungssmak från Nicks
- 10g hackad choklad, jag använde steviasötad från Nicks
Gör såhär:
- Smält ihop kokosolja och mandelsmör (~20 sekunder i micro räcker) och rör ner sirap tills jämnt. Ställ åt sidan.
- Rör ihop resterande ingredienser (utom den hackade chokladen). Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till en deg. Tillsätt sist den hackade chokladen.
- Rulla 10 bollar, förvara i kyl
Inga kommentarer