PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

(vegan) Salty Peanut Proteinkladdkaka + TÄVLING

Jag har inte nämnt dem här i bloggen tidigare, bara på min Instagram, men en av Barebells senaste nyheter är veganska proteinbars. Jag har smakat ganska många veganska bars genom åren, och en del är väl helt okej, men det har alltid känts som en kompromiss, på något sätt. Havrebars kan till exempel vara goda, men de är ofta lite väl söta och proteinvärdet brukar inte vara topp. De bars som faktiskt har vettigt proteininnehåll är baserade på ris eller liknande och de smakar precis just så – ris. Inte supergott om jag ska vara ärlig.

Därför tänkte jag, när jag fick hem ett smakprov av Barebells veganska bars, att nu har de kanske tagit sig vatten över huvudet. Men jag blev positivt överraskad! Faktum är att jag gillar dessa veganska bars mer än de icke-veganska. De kommer i två smaker; Salty Peanut och Hazelnut & Nougat, varav den förstnämnda är min favorit. Tror jag, fast båda är verkligen jättegoda.


Vill du få chansen att prova Barebells veganska proteinbars själv?

Scrolla ner förbi receptet nedan så hittar du reglerna för tävlingen där vinnaren vinner 3 lådor bars i valfri smak!


Igår använde jag barsen i bak för första gången, det blev en vegansk proteinkladdkaka med jordnötssmör i smeten, toppad med bitar av Salty Peanut-baren. Den blev lika himla jättegod som den låter!


(VEGAN) Kladdkaka med Salty Peanut

18cm i diameter

Du behöver:

  • 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
  • 1 dl (52g) mjöl, jag använde quinoa-mjöl
  • 1/2 dl (15g) ärt-proteinpulver
  • 1 msk sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl (45g) kokosolja
  • 2 msk (32g) jordnötssmör
  • 1 dl fibersirap gold
  • 2 msk kikärtsspad
  • 1 hackad vegan salty Peanut-proteinbar från Barebells

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm). Fetta sidorna.
  2. Värm försiktigt kokosolja och jordnötssmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirapen, rör ihop, och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens. Tillsätt kikärtsspad och arbeta in den i degen.
  4. Tryck ut smeten i den förberedda formen och sprid ut den hackade proteinbaren på toppen, tryck ner bitarna lite i smeten.
  5. Grädda i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.

TÄVLING

Vinst: 3 lådor vegansk proteinbars från Barebells

Så är du med och tävlar: Lämna en kommentar på tävlingsbilden på min Instagram där du gör följande:

  • tagga tre vänner som du tror skulle gilla dessa bars
  • skriver vilken smak du tror att du gillar mest

Klart! Jag kontaktar vinnaren över Instagram på söndag om en vecka, alltså den 3e maj.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar