MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept

Proteinmuffins med mandelmassa, vit choklad & blåbär

Igår när jag gick igenom kylen hittade jag lite sockerfri mandelmassa (finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, märket Odense) som jag helt glömt bort att jag hade. På köksbänken stod just då en burk proteinella vit choklad som jag med jämna mellanrum tog en sked utav (den äts nämligen bäst precis så; med sked rakt upp och ned ur burken) och jag slogs av insikten att de två vore magiska att kombinera. Vit choklad och mandelmassa är ju en drömmig smakkombo.

Sagt och gjort, jag bakade ett gäng proteinmuffins och WOW säger jag bara. De blev magiska! Lite kasein i vaniljsmak, några blåbär på toppen och smaksensationen var ett faktum. Och konsistensen, den var helt perfekt. Riven mandelmassa i smeten gjorde dem heeelt perfekta. Nu kommer jag vilja ha riven mandelmassa i exakt allt tror jag.


Proteinmuffins med mandelmassa, vit choklad & blåbär

receptet ger 6 muffins

Du behöver:

  • 40g (0,75 dl) havremjöl
  • 8g (1 msk) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl funkar fint)
  • 14g kasein proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
  • 1/2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • strax över 2 msk (46g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak (annan sirap eller honung funkar bra)
  • 25g (1,5 msk) proteinella vit choklad
  • 45 g sockerfri mandelmassa
  • en näve blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 6 muffinsformar på ett ugnsgaller (jag använder formar i silikon och rekommenderar det varmt, så smidigt!)
  2. Riv mandelmassan grovt, ställ åt sidan.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och proteinella. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
  5. Rör ner den rivna mandelmassan och rör ihop.
  6. Fördela muffinssmeten mellan muffinsformarna och toppa med några blåbär.
  7. Grädda i ca 11-12 minuter, ta ut och låt svalna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar