DIY-pyssel

DIY ”BUBBLY” VAS

Nu har jag pysslat igen. Denna gång var det en glasvas från Ikea som fick bli pimpad, såhär:

Du behöver:

 • Vas
 • Vaddkulor/flirtkulor, gärna i olika storlek
 • Lim
 • Lufttorkande vit modellera
 • Färg (valfritt)

Jag använde vasen BERÄKNA (30 cm) från Ikea. Leran går att beställa online, exempelvis härifrån, men jag var så ivrig så jag googlade rätt på enda butiken i stan som sålde den (för typ dubbla priset) så jag kunde köpa direkt. Vaddkulor köpte jag på panduro, i olika storlek. Flest 25 mm och 30 mm, men också ett par mindre som jag ”fyllde ut” med.

Först skär en alla kulor på mitten, och sedan är det bara att sätta igång! Limma dem på vasen ba!

Tillslut ser det ut ungefär såhär;

Kavla ut leran till en rektangel och ”linda in” vasen. Detta är rätt bökigt och jag svor både en och två gånger under tiden. Leran kommer gå sönder och det gör ingenting, se bara till att täcka hela vasen och alla kulor. Sedan ”trycker du till” och formar leran med fuktiga händer, tills du har den form du önskar. Låt sedan torka i 1-2 dygn. Det står att torktiden är 24 h men jag lät den torka lite längre.

Egentligen är vasen snygg som den är nu, men jag valde att måla den ett varv också. Jag använde min nya favoritfärg; panduros Vintage Paint. Den finns i sååå många fina nyanser, här använde jag Mouse Grey. Jag applicerade färgen med en kökssvamp. Låt torka och tadaaaa, vas klar!

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Ann-Louise Andersson
  28 februari, 2022 at 20:30

  Snygg vas, går det att använda flirtkulor istället för vaddkulor?

Lämna ett svar