Härom veckan fick jag hem en nyhet från Nicks; en ”bar” som bäst beskrivs som en sockerfri Daim. Det är alltså en knäckig kola täckt med choklad. Min första tanke var, inte helt otippat, att åh, så mycket gott man kan baka med denna!
Eftersom tålamod inte är min bästa gren ville jag baka något direkt, och hade helt enkelt inte tid att fundera ut något jättekreativt. Det fick bli en gammal favorit med en tvist – kolasnittar fyllda med bitar av crunchy caramel.
Kolasnittar med crunchy caramel
Du behöver:
- 50g kokosolja, mjuk
- 2 msk mörk fibersirap, jag använde Nicks med honungssmak
- 60g fettreducerat mandelmjöl
- 10g kokosmjöl (lite mer än 1 msk)
- 1/3 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 1 crunchy caramel-bar från Nicks
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Hacka baren, ställ åt sidan.
- Rör ihop kokosolja och sirap tills helt jämnt.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner i olja/sirap-skålen.
- Tillsätt den hackade baren och arbeta in i degen.
- Forma en länga på den bakplåtspappersklädda plåten och platta till (≈0,5-1cm).
- Grädda i 6-8 minuter, låt svalna en aning och skär i sneda snittar. Låt sedan svalna helt.
Inga kommentarer