Jag har gjort protein-rocky road flera gånger tidigare (sök bara på ”Rocky road” här i bloggens sökfunktion så hittar du flera recept) och min favorit är kanske förra årets variant med vit choklad och pepparkaka.
I år ville jag gå ”back to basics” och göra en rocky road med mjölkchoklad, fylld med både nötter och bitar av en av mina favoritbars för tillfället; Barebells Double Bite. Det här måste vara världens enklaste godis alltså, och det blir SÅ gott! Jag gjorde denna laddning igår kväll, och nu när jag skulle fota dem fanns tre (3) små bitar kvar….
PROTEIN-ROCKY ROAD med dubbel-krisp & cashewnötter
Du behöver:
- 100g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- 1 msk kokosolja
- 4 msk kasein i chokladsmak, jag använde Tyngre’s Kladdkaka
- en nypa salt
- 1 st (55g) Double Bite Caramel
- 1/2 st (22,5g) Double Bite Chocolate
- 60g hackade cashewnötter
Gör såhär:
- Skär proteinbarsen i bitar, cirka 1×1 cm, och hacka nötterna, ställ åt sidan.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med kokosolja i micron eller över vattenbad. Tillsätt salt och rör om.
- Strö över kasein och rör ordentligt så du får en helt slät chokladsmet. Vänd sedan ner proteinbars-bitarna och de hackade nötterna.
- Klä ”någon typ av form” (en ugnsform eller plastburk eller liknande) med plastfolie eller bakplåtspapper, och bre ut smeten däri. Låt stelna i kyl och innan du skär i bitar.
Inga kommentarer