CHEESECAKE & PAJ COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte GLASS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recensioner Recept Uncategorized

Strawberry Cheesecake-glass (copycat B&J)

Det finns få sötsaker som är fullständiga utan choklad. Allt blir liksom bättre med choklad. Därför är det sällan jag äter sött som inte innehåller just choklad i någon form. Det enda undantaget jag kan komma på såhär på rak arm är glass – det kan gå ner även i smaker som inte är choklad.

Idag ville jag göra en copy cat. Jag älskar (såklart) B&J-glass. Faktum är, att om jag hade haft de ekonomiska möjligheterna, är sannolikheten stor att jag hade försökt överleva på just Ben&Jerry’s. Men varken min plånbok eller hälsa skulle väl bli vidare glad då, antar jag. Så idag började jag alltså dagen med att göra en egen variant av B&J’s smak Strawberry Cheesecake. Återigen – när till och med jag är nöjd och glad med något sött utan choklad, ja då är det riktigt, riktigt gott!
strawberrycheesecakeicecream1
Kolla. Kolla bara! Bitar av jordgubbar från det egna landet, perfekt segsöta kakdegsbitar och en konsistens bara den bästaste av bästa glassar har…strawberrycheesecakeicecream3
Det här var alltså min frukost. Jaa-a! Because why not?!strawberrycheesecakeicecream2

De där kakdegsplupparna, är egentligen bara en twist av degen till mina gamla favoriter peanutbutter cookies, men istället för jordnötssmör använder jag här mandelsmör. Och det av ett för mig nytt märke jag inte provat tidigare; almond butter från fitnessguru. Och det är, hands down, det godaste mandelsmöret jag hittat här hemma i Sverige! Jag älskar som sagt MaraNatha’s mandelsmör men det enda som fortfarande ger det ledningen här är just bitarna av mandel. Annars är smaken på fitnessguru’s variant spot on! Och i denna kakdeg bidrar den med en härlig kolaaktig smak, mmmm…almondfitnessguru

Kakdeg:

 • 3 msk mandelsmör
 • 1,5 msk kokosmjöl
 • 1 msk kokossocker (eller annat brunt socker, tex farin)
 • 2 msk vitt socker/motsvarande sötning i samma volym (dvs inte typ droppar)
 • 1 msk äppelmos
 • en nypa salt

Glass:

 • 3 dl kvarg eller tjock yoghurt
 • 1,5 dl cream cheese (jag använde philadelphia 3%)
 • 1 dl mjölk (vilken som, jag använde mandelmjölk)
 • 60 steviadroppar, lika delar vanilj och citron (om du inte har i citronsmak, tillsätt någon droppe citronsaft eller koncentrerat extrakt)
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • jordgubbar i önskad mängd

Börja med att göra kakdegen – bara att röra ihop allt, rulla till små kulor, ställa in i kylen och låta vila medan du gör glassmeten. Glassen gör du genom att i en bunke försiktigt vispa ihop kvarg/yoghurt och cream cheese. Jag har fem olika hastigheter på min visp och vispade med lägsta hastighet här, så att det blandades fint. Med vispen fortfarande igång hällde jag i mjölk, slängde ner vaniljpulver och droppade i stevia. Vispvisp. Ner med ett gäng jordgubbar, jag mosade några ”på väg ner” i bunken med handen för att få lite rosa färg på smeten. Bitar är dock skoj så vispa inte längre än nödvändigt. Täck bunken med plastfolie och ställ in i frysen i en halvtimme.

Ta sedan fram glassmaskinen (som du givetvis haft i frysen minst 24 timmar innan) och kör igång. Häll ner smeten och ploppa i kakdegsbitarna. Låt gå till mjukglass-konsistens, ca 10-15 minuter, och förflytta sedan till en plastbytta med lock som du slänger in i frysen om du inte ska äta glassen direkt.strawberrycheesecakeicecream4

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Viccy
  13 juli, 2014 at 12:49

  Men åååh! Ser ju helt underbart ut!! 😀

 • Svara
  Hanna
  14 juli, 2014 at 00:59

  Vad tycker du om det här? http://www.youtube.com/watch?v=WA0wKeokWUU , det handlar om Dr. Oz och så.

 • Svara
  Rund är också en form!
  14 juli, 2014 at 15:56

  Ser supergott ut!! Och jag tänkte: ”Yes, det här fixar jag”. Tills jag såg glassmaskin. Där sket det sig… 😉

  • Svara
   roethlisberger
   14 juli, 2014 at 16:03

   bara att frysa in som vanligt och röra med jämna mellanrum 🙂

 • Svara
  Sofia Smedman
  14 juli, 2014 at 18:29

  Vilken glassmaskin använder du? Måste köpa en!

 • Svara
  Alicia
  17 juli, 2014 at 11:31

  Ser ju helt underbart ut!
  Måste bara fråga – jag har för mig att jag för ett tag sedan läste på din instagram och att du då totalt sågade Fitnessguru med anledning av bl.a. OneCheat och menade på att du aldrig skulle använda deras produkter. Vad är det som fått dig att ändra åsikt om dem? Eller har jag kanske tagit fel på konton?

Lämna ett svar