Nu är det väl ändå hög tid för ett recept, eller vad säger ni? Låt mig därför presentera: jordnötsblondie med krisp.
Det är alltså en klassisk blondie med smak av jordnöt och gräddkola, och helt ärligt, HUR gott låter inte det? Eftersom blondies, precis som brownies, blir ännu lite godare om de innehåller bitar av något slängde jag även ner en hackad double bite-bar från Barebells, givetvis i smaken ”peanut crisp”. Du kan såklart använda vilken bar du vill, precis som du kan använda ett vassle i en annan smak än det i gräddkola som jag använde, men jag kan varmt rekommendera just denna kombo, det blev supersmarriga blondies!
JORDNÖTSBLONDIE med krisp
receptet ger 8 små blondiebitar
Du behöver:
- 30g kokosolja
- 40g jordnötssmör
- 50g (2,5 msk) mörk fibersirap, jag använde nicks med honungssmak
- 1 ägg
- 1 dl (39g) mandelmjöl (EJ fettreducerat)
- 1 dl (48g) havremjöl
- 1/2 dl (16g) vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Gräddkola
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 1 Double Bite Peanut Crisp-proteinbar från Barebells
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör/vispa (för hand) ihop kokosolja, jordnötssmör, ägg och sirap i en bunke.
- Rör ner mandelmjöl, havremjöl, vassle, bikarbonat och salt och rör ihop.
- Hacka proteinbaren och rör ner även den i smeten.
- Bre ut i en form (jag använde en brödform i silikon) och grädda i 13-14 minuter.
- Låt svalna innan du skär upp (allra helst låter du den övernatta i kylen) och förvara sedan i kylen.
Inga kommentarer