Vardagsuppdatering

Amsterdam (mest mat)

I torsdags eftermiddag landade vi i Amsterdam och efter att ha checkat in på hotellet begav vi oss raka vägen ner på stan. Vi bara strosade runt, åt hamburgare och friterade lökringar till middag och köpte med lite godis och choklad att äta på hotellrummet.

Man blir ju lite seg och trött av att resa, i alla fall blir jag det, så vi slocknade rätt tidigt. Likaså vaknade jag tidigt, lite väl tidigt, klockan 05… inväntade ivrigt frukosten och blev inte besviken. God cappuccino, yoghurtbowl med granola, surdegsbröd, toast, frukt… mmm så mycket gott!

Efter frukost tog jag en löptur i den närliggande parken Westerpark, dryga 7 kilometer blev det och det var alldeles lagom.

Sedan tog vi oss ner på stan igen. Vi började med lunch: världens sötaste små pannkakor med choklad, crunch och vispad grädde.

SEN var det dags för ett besök på Tony’s Chocolonely ’s Super Store. Där kunde man göra egna chokladkakor med valfri choklad och addera smaksättning samt designa sin egen förpackning. Men det var så himla dyrt och man fick bara ha i två smaksättningar vilket jag tyckte var lite snålt, så istället köpte jag några kakor som inte säljs i Sverige. De var såklart lika goda som all Tony’s choklad, storfavorit hos mig!

Till kvällen hade jag bokat bord på en restaurang med ”modern indisk mat”, Miri Mary. Vi var så hungriga och det var så gott att jag helt glömde fota. Så kan det gå! Miri Mary är helt klart värt ett besök i alla fall, om ni någon gång besöker Amsterdam.

Planen för dagen är ännu oklar. Vi tar det lite som det kommer. Förmodligen blir det att strosa på stan igen, samt såklart att äta massa mer gott.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Matilda
    9 december, 2022 at 20:52

    Tack för tips! Den chokladen har jag aldrig testat, var hittar man den?! 😍

Lämna ett svar