Igår fick jag flippen och köpte tre burkar proteinpulver. Inte att dricka, det gör jag sällan, utan för att kunna proteinboosta mina bakverk! Inte alla dock, fasa icke, ni som inte äger något prottepulver 🙂 det blev i alla fall NO’s Double Rich Chocolate (favvo sedan tidigare) och Cookies and Cream, och så SELF’s Cafelatte. Sistnämnda lär jag dricka på språng, är tanken, och de andra två ska få smaksätta diverse godsaker 🙂
Eftersom jag fr o m lördag har långa dagar i Stockholm igen och kommer äta dagens flesta mål hemifrån, vill jag alltid ha ett enkelt mellanmål nära till hands. Närmare bestämt i väskan. Därför har jag idag gjort två sorters Granola Bars, och då boostat dem med lite extra protein. De är fyllda av de finaste kolisar (havre och banan), får härlig sötma och seghet från torkad frukt, innehåller bra fetter från nötsmör, och tuggmotståndet står nötter, frön och kokosflingor för. Lite proteinpulver på det och ni förstår varför jag mer än gärna mumsar på dessa, score!
- 2 bananer
- 10 urkärnade dadlar
- 2 msk nötsmör (jag använde jordnötssmör)
- 1/2 dl hackade hasselnötter
- 1/2 dl havregryn
- 1/4 dl melonkärnor
- 1/4 dl kokosflingor
- 1/4 dl gojibär
- 1 msk chiafrön
- 20 g proteinpulver med chokladsmak
- 1 msk kakao
- 1/2 dl mandelflarn
- 1/2 dl havregryn
- 1/4 dl melonkärnor
- 1/4 dl kokosflingor
- 1/4 dl mullbär
- 5 torkade, hackade aprikoser
- 1 msk chiafrön
- 20 g proteinpulver, Cookies and Cream
2 Kommentarer
Annie - Live it, Love it
29 augusti, 2012 at 18:51Brukar göra något liknande – perfekt att ha med i väskan i farten 🙂
Lina
29 augusti, 2012 at 20:33Hej! Jag undrar om du skulle kunna beräkna dessa fina mellanmål och goda nyttiga och alldeles underbara desserter osv du gör? I kcal beräkning och vad dem mest innehåller utav kolhydrater, protein,fett… Skulle uppskattas och vara pricken över i:et!!